Kiekkolegenda Riikka Sallinen kertoo kantansa Pasi Mustosesta – nostaa esiin käänteentekevän hetken Naisleijonissa: "Koko porukka osti sen"

Riikka Sallinen mukana Pasi Mustosta puolustavassa kirjeessä – näin Naisleijonien legenda perustelee päätöstään 0:55
Riikka Sallinen mukana Pasi Mustosta puolustavassa kirjeessä – näin Naisleijonien legenda perustelee päätöstään.

Huiman jääkiekkouransa viisi viimeistä kautta Naisleijonissa Pasi Mustosen alaisuudessa pelannut Riikka Sallinen hämmästelee sitä, miten hän ei huomannut ex-joukkuetoveriensa kuvailemaa päävalmentajan epäasiallista käytöstä. 

Miksi Riikka Sallinen allekirjoitti Pasi Mustosen toimintaa puolustavan kirjeen? Kiekkolegenda vastaa tähän pääkuvan videolla. 

Mustosen toiminnasta Naisleijonien päävalmentajana käynnistetty Suekin eli Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkimustapaus sai lisäväriä, kun maajoukkueen neljän entisen pelaajan ja kuuden ex-taustajäsenen allekirjoittama avon kirje julkaistiin keskiviikkona. Lisäksi tiedonannon on hyväksynyt 16 nimettömänä pysyvää Naisleijonien pelaajaa.

Kirjeessä puolustetaan Mustosta ja maajoukkueen toimintakulttuuria hänen päävalmentajavuosinaan 2014-2022. Yksi kirjeen allekirjoittajista on 49-vuotias Riikka Sallinen, kaikkien aikojen menestynein suomalainen naispelaaja. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tapaus sai alkunsa viime tammikuussa, kun 16 Naisleijonien nykyistä tai entistä pelaajaa lähestyi Pelaajayhdistystä. Nimettömissä kirjeissä kerrottiin Mustosen epäasiallisesta ja epäreilusta toiminnasta maajoukkueessa. 

Heistä on mukana muutamia Suekin hiljattain käynnistämässä tutkinnassa. 

Sallinen ei ole tietoinen yhdestäkään tapauksesta, jossa Mustonen olisi käyttäytynyt pelaajia epäasiallisesti. 

– Jos tällaista on tullut, niin minusta on hyvä kaikkien osapuolten kannalta, että se menee tarkempaan tutkintaan Suekiin. Sieltä tulee se selvyys, Sallinen kommentoi MTV Urheilulle. 

– Harmittaa, että pelaajat ovat joutuneet kokemaan jotain, mitä itse ei voi ollenkaan tiedostaa. Toisaalta mietin, että olenko ollut mukana jossain tällaisessa. Miksi minä en ole huomannut mitään sitten?

Ensi kertaa leijonapaidassa jo 80-luvun lopulla pelannut Sallinen palasi maajoukkueeseen kymmenen vuoden pelitauon jälkeen kaudella 2013-2014. Seuraavalla sesongilla päävalmentajaksi astui Mustonen.

Sallinen muistaa Mustosen ja psyykkisen valmentajan Markus Arvajan alulle laittaman muutoksen. Toimintakulttuuri muuttui hänen mukaansa merkittävästi.  

– Ei siitä hirveän montaa kertaa tarvinnut puhua, niin koko porukka oli ostanut sen meille, Sallinen painottaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

"Ihminen on parempi pelaaja" ja "olemme toistemme ympäristö". Nämä olivat pelaajakonkarin mukaan Mustosen maajoukkueen johtoajatukset. 

– Jokainen saa olla oma itsensä, mutta joukkue on se tärkein.

Sallisen mukaan pelaajat pääsivät osaksi päätöksentekoa, missä auttoi myös 7-8 henkilön kokoinen pelaajien johtoryhmä, joka oli tiiviissä yhteydessä valmennukseen. 

– Nykyään Naisleijonissa on ajatuksena se, että asiat käsitellään heti ja niiden omilla nimillä.

– Avoimuutta ja suorapuheisuutta on kannustettu todella paljon, yhdeksänkertainen arvokisamitalisti summaa.

Alla Sallisen haastattelu kokonaisuudessaan. Hän muun muassa arvioi sitä, millainen vaikutus käynnissä olevalla kohulla on suomalaiseen naisjääkiekkoiluun. 

Kohu Naisleijonien, Pasi Mustosen ja Noora Rädyn ympärillä jatkuu – jääkiekkosuuruus Riikka Sallinen kommentoi vyyhteä 8:30
Kohu Naisleijonien, Pasi Mustosen ja Noora Rädyn ympärillä jatkuu – jääkiekkosuuruus Riikka Sallinen kommentoi vyyhteä.

Lue myös:

    Uusimmat