Kuva: Poliisiauto tuhoutui ajokelvottomaksi, kun naiskuski kiihdytti tahallaan partiota päin – "On siinä jonkin verran vauhtia ollut"

0:34
Video: Poliisiauto tuhoutui ajokelvottomaksi, kun poliisin jahtaama kuljettaja kääntyikin takaisin ja kiihdytti tahallaan partiota päin Kuopiossa

Henkilöauto ajoi poliisiauton keulaan pysäytystilanteessa Kuopiossa tänään alkuiltapäivällä. 

Poliisipartio yritti pysäyttää Kuopiossa Katiskaniementiellä henkilöauton, mutta auto kääntyikin tien päässä takaisin ja ajoi tahallaan virkavallan kulkupelin keulaa päin.

– Partio ei pystynyt tuossa tilanteessa mittaamaan auton nopeutta, mutta joka tapauksessa auto kiihdytti ennen poliisiautoon törmäämistä. On siinä jonkin verran vauhtia ollut, kun poliisiauto meni keulasta ajokelvottomaksi. Poliisipartio oli jo ehtinyt hiljentää ja pysähtyä tuossa tilanteessa, kertoo komisario Arto Vänninen Itä-Suomen poliisista.

Molemmat autot vaurioituivat törmäyksessä –poliisiauto ajokelvottomaksi. Tapahtuma-aika oli 12.40.

Useita rikosnimikkeitä

Poliisin tiedotteen mukaan auton tarkistus liittyi hieman aiemmin tapahtuneeseen häiriökäyttäytymistehtävään.

Törmäyksen vuoksi poliisit kävivät tarkistuksessa sairaalassa, kuten myös yksi henkilöauton matkustajista. Henkilöautossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Autoa kuljetti kuopiolainen nainen.

Tapauksessa epäillään törkeän pahoinpitelyn yritystä, virkamiehen väkivaltaista vastustamista ja törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Myös päihteiden osuutta asiaan tutkitaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja