Nainen paljastaa karun totuuden täydellisten kuvien taustalla: "En halua, että tämä on elämääni"

Anonyymina pysyttelevä nainen sanoo hiljaisia jäähyväisiä onnelliselle avioliitolle, jota ei tullut.

Tavallisesti Scary Mommy -sivuston naiset kirjoittavat omalla nimellään. Tämä teksti on kuitenkin poikkeus.

Tekstissä nainen kertoo suhteestaan, joka näyttää sosiaalisessa mediassa ihanalta, jopa täydelliseltä. Pari nauraa, leikkii vauvansa kanssa ja käy perhevierailuilla. Kirjoittaja jakaa hymyileviä kuvia itsestään, miehestään ja heidän vauvastaan. Totuus on kuitenkin toinen.

– Hän on mukava viikkoja kerrallaan. Tarpeeksi pitkään, jotta uskon, että hän on kiltti minulle. Hän kuitenkin tekee kovasti töitä vuoksemme. Hän lähtee joka aamu auttaakseen maksamaan laskuja, eikö niin? Hän ei lyö minua. Eikö se ole tarpeeksi? Mutta hän on vihainen. Eikä häntä haittaa se, että hän on vihainen.

Esimerkkejä henkisestä väkivallasta

”Et osaa mitään. Pilaat kaiken, mihin kosket."

"Olet turha ihminen, täysin yhdentekevä."

"En ymmärrä, miten kukaan jaksaa katsella sinua."

"Vihaan sinua. Tapan sinut vielä, tapan koko perheesi.”​​​​​​​

Kirjoittajaa on pahoinpidelty fyysisesti aiemmin, mutta nyt kyse on erilaisesta väkivallasta.

– ”Ole kiltti, älä kiroile minulle” oli raskausajan mantrani. ”Ole hyvä, älä puhu minulle noin", jatkuva anomukseni. Teen parhaani, etten pahentaisi tilannetta. Ja hän ei lyö minua. Hän ei koskea minua sormellakaan. Hän ei edes kutsu minua nartuksi.

Nainen uskoo, ettei hänen kokemansa käytös ole väkivaltaa, vaikka miehen käytös täyttää ainakin osittain henkisen väkivallan tunnusmerkit. Mies sanoo ”vain olevansa tällainen”; hän on töissä armeijassa ja on omien sanojensa mukaan tottunut kommunikoimaan vähätellen ja ivaten.

– Puhun hänen kanssaan, taas. Kerron, miten hän satuttaa minua. Hän yrittää, jonkin aikaa. Annan itseni unohtaa, että tuo on sitä, mitä hän mielellään on. Hänhän on nyt parempi. Muttei hän pysy sellaisena, nainen kirjoittaa.

– Hän tulee vihaiseksi ja kiroilee minulle, ja mietin, onko tämä tapa, jolla muut miehet kohtelevat kumppaneitaan. Sisälläni tiedän, ettei se ole.

Kirjoittaja kertoo, miten on ottanut vihkisormuksen sormestaan ja perunut häät. Hän on hyvästellyt hääpukunsa.

– En halua, että tämä on elämääni. Taistelen, mutta kyynelet tulevat. En halua olla yksinhuoltajaäiti. En halua, että poikani on rikkinäisestä kodista. Minulla oli kaunis visio onnellisesta perheestä pojalleni.

Henkisen väkivallan aiheuttamia ongelmia

  • Minäkuva vääristyy
  • Kyky tulkita omia tunteita vaikeutuu
  • Kyky tietää omat rajansa ja pitää niistä kiinni vaikeutuu
  • Kehon ja mielen yhteys heikkenee, kehonhallinta heikkenee
  • Paniikkihäiriöitä, hengenahdistusta
  • Traumaattinen stressi

Kirjoittaja kertoo itkevänsä sellaisten muistojen vuoksi, joita ei koskaan saanut. Hän myöntää, että ajatus jonkun muun pienestä tytöstä elämässä samanlaisessa suhteessa on kammottava: vaikka ilkeät sanat loppuvat hetkeksi, ne palaavat aina lopulta uudelleen.

– Kuvittelen, että sanat tulevat poikani huulilta, poikani murtaa jonkun ihanan tytön sydämen, koska hänen isänsä uskoi, että tuo käytös on normaalia.

Kirjoittaja suunnittelee pariterapiaa, vaikka tunnustaa, ettei usko suhteen tulevaisuuteen. Samalla hän sanoo hiljaisia jäähyväisiä onnelliselle avioliitolle, jota ei tullut.

– Mies istuu sohvalla, katsoo lempisarjaansa. Hän ei ole vihainen, ei nyt. Hän haluaa olla hyvä isä ja hyvä kumppani, ja ehkä hän onkin taas, muutaman päivän tai viikon ajan, mutta nyt tiedän jo, että se tulee päättymään.


***

Pelon varjossa väkivaltaisessa lähisuhteessa 25:54

Lue myös:

    Uusimmat