Mainos

Miehen avautuminen saa todella miettimään: "Tein avioliiton pahimman rikoksen" – eikä se ole sitä, mitä luulet

Moni luultavasti uskoo, ettei voi mitenkään kuulua surkeiden miesten joukkoon. Matthew haluaa muuttaa heidän mielensä.

Matthew Fray kirjoitti koskettavan tekstin avioliitostaan. Mies osoittaa tekstinsä kaikille ”surkeille aviomiehille”; hän tosin myöntää, ettei lukija luultavasti usko kuuluvansa surkeiden miesten joukkoon.

– Ajattelet jotakin näistä seuraavista, tai jotain niiden yhdistelmää: "En ole surkea aviomies! Teen yli 50 tuntia työtä viikossa maksaakseni talomme ja automme ja lomamme, ja vaimon korut, ja lasten aktiviteetit. Rakastan vaimoani ja perhettäni! En ole surkea aviomies! Tekisin mitä vain vaimoni eteen."

Teksti on nyt julkaistu ja noussut uuteen suosioon braininspired.netissä, mutta se on alun perin julkaistu netissä jo vuosi sitten.

Frayn mukaan mies ajattelee yleensä myös, ettei voi olla huono kumppani, jos korjaa asioita kotona, ajaa nurmikon, vaihtaa vaipat ja löytää vielä aikaa harrastaa tyydyttävää seksiä vaimonsa kanssa, ei juo tai ole väkivaltainen.

– Kuule. Minä tajuan. Sinä oikeasti, aidosti et usko olevasi surkea aviomies. Ja onnittelen kaikista hyvistä asioista, joita teet, ja annan aplodit tekemiesi uhrausten eteen. Mutta arvaa mitä? Suu kiinni.

"En ollut täydellinen aviomies"

Fray kertoo itse olleensa huono aviomies. Hänen vaimonsa jätti hänet yhdeksän avioliittovuoden jälkeen.

– Se sattui. Hengitykseni salpautui. Se pelotti minua. Mutten ollut shokissa. Koska meillä aviomiehillä on paljon enemmän kontrollia kuin uskomme.

Fray päätti kysyä itseltään, onko hän ollut sellainen aviomies, joka aikoi liiton alussa olla. Hän kertoo aikovansa ottaa vastuun omista virheistään.

– En ollut täydellinen aviomies. En ole edes varma siitä, olinko hyvä aviomies.

Vaikka Fray rakasti vaimoaan ja halusi tehdä hänet onnelliseksi, hän kertoo olleensa myös itsekäs, suorastaan ”mulkero”.

Ongelmat kulminoituivat erääseen aurinkoiseen iltapäivään, jona Frayn vaimon halusi perheen lähtevän yhdessä ulos nauttimaan ihanasta säästä. Fray kuitenkin halusi jäädä sisään katsomaan tärkeää Masters-golfturnausta, joka tulee televisiosta vain kerran vuodessa. Hän myös uskoi, että pyyntö jäädä sisään on ”täydellisen hyväksyttävä”.

– Tajusin tämän kaiken pari kuukautta sitten Masters-turnauksen aikana. Se tuli televisiosta kotonani, mutta ketään ei ollut kotona. Vaimoni oli jo lähtenyt. Poikani oli poissa. Olin siellä. Olin hereillä, mutten ollut kotona, Fray kuvaa.

– Valitsin Masters-turnauksen vaimoni ja poikani kanssa vietetyn, täydellisen sunnuntai-iltapäivän sijaan.

Frayn mukaan myös muut miehet syyllistyvät samaan.

– Tein avioliiton pahimman rikoksen kaikkien itsestään selvien rikosten, pettämisen ja väärinkäytösten ja samantapaisten, jälkeen. Jätin vaimoni yksin avioliittoomme.

Hän toteaa, että samaan sortuvat kaikki, jotka jäävät television eteen kumppanin lähtiessä ulos lasten kanssa; kaikki, jotka pelaavat tietokoneella sen sijaan, että menisivät kumppaninsa kanssa sänkyyn. Ongelmia lupaa myös se, että pari menee yhdessä juhliin, mutta viettää sitten koko illan erillään, edes koskettamatta toisiaan.

Vasta eron myötä Frey tajusi kaikki pienet, näkymättömät asiat, joita vaimo teki liiton eteen.

– Vaikein oppi, jonka olen saanut, on, että sinulla voi olla kaikki maailman hyvät aikeet. Voit olla kiltti ja hurmaava. Voit olla valmis uhraamaan. Ja silti se (liitto) voi rikkoutua. ”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikeilla”. Olen kuullut tuota sanontaa koko elämäni ajan, enkä koskaan tajunnut, mitä se tarkoittaa, ennen kuin nyt.

"Kommunikaatio kulkee kuitenkin kahteen suuntaan"

Scary Mommy -sivuston Christine Burke kirjoitti Freylle vastineen, jossa toteaa, että parisuhteen kumpikin osapuoli on vuoroin "surkea kumppani".

Burke jakoi Freyn tekstin Facebookissa ja sai kuulla runsaasti tarinoita naisilta, jotka tuntevat olevansa avioliitoissaan aivan yksin. Burke kuitenkin tunnisti tekstin aviomiehistä myös itsensä.

– Olen joutunut kohtaamaan sen tosiasian, että joskus minä olen se, joka on huono olemaan naimisissa ja on aikoja, jolloin mieheni tuntee olevansa yksin ja hylätty, kun valitsen työni, lapsemme, ystäväni tai muut aktiviteetit sen sijaan, että viettäisin hänen kanssaan aikaa, Burke sanoo.

– Ja totta kai minä olen tuntenut samoin. Mutta se ei anna oikeutta syyttää vain miestä yhteytemme katkeamisesta. Kommunikaatio kulkee kuitenkin kahteen suuntaan.

Hän kehottaakin pareja keskustelemaan avoimesti ja suoraan toiveistaan, haluistaan ja unelmistaan.


***

3:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.