Mainos

Nainen nukkui joka päivä tunnin pidempään – osaatko arvata, miten kävi?

Huffington Postin toimittaja Carolyn Gregoire päätti kokeilla, millaista on nukkua riittävästi – nyt hän vannoo yöunien nimeen. 

Asiantuntijat suosittelevat yleensä kahdeksaa tuntia unta, mutta silti moni meistä nukkuu vähemmän. Lepo on yleensä ensimmäinen asia, josta nipistetään, mutta se muodostaa stressin kanssa ikävän kierteen – kun stressaat, et nuku yhtä hyvin ja jos nukut vähemmän, koet olosi vielä stressaantuneemmaksi. 

Huffington Postin terveystoimittaja Carolyn Gregoire päätti kokeilla, miten kahdeksan tunnin säännöllinen lepo muuttaisi hänen elämäänsä. 

Hän lupautui nukkumaan kahdeksan tuntia yössä viiden päivän ajan aiemman 6,5–7 tunnin sijaan. Yleensä hän nukahtaa 20 minuutissa, joten hän meni vuoteeseen 8,5 tuntia ennen suunniteltua heräämistä. 

Viikon ajan hän pyrki huolehtimaan myös unihygieniastaan: hän käytti sänkyään vain nukkumiseen, piti huoneen pimeänä ja lämpötilan edullisena unelle. Lisäksi hän kuunteli valkoista kohinaa kadun metelin peittämiseksi. 

Carolyn Gregoire kokeili, millaista on nukkua riittävästi. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viikon jälkeen Carolyn havaitsi, että vaikka hänen tehtävälistansa oli pitkä, hän sai asioita tehtyä nopeammin ja tehokkaammin. 

– Silmiinpistävin ja yllättävin muutos oli se, että unen lisääminen vaikutti stressitasooni niin tehokkaasti. Viikon lopussa elämäni oli ihan yhtä stressaavaa ja vaatimuksia oli yhtä paljon, mutta tunsin olevani tehtävieni tasalla ja piteleväni ohjaksia, hän kirjoittaa Huffington Postin artikkelissa. 

– Tunne siitä, että lautasellani on liikaa tavaraa on vähentynyt huomattavasti. Olen jopa saanut oivalluksen kipinän: aikaa ja energiaa on kaikkeen siihen, millä on väliä. 

Carolyn on hyvinvointitoimittaja, joka harrastaa muun muassa joogaa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Carolyn muistuttaa, että häneltä kesti vain viisi päivää, että unirytmin muutos antoi hänelle todella levänneen olon. Se kuitenkin vaatii unen priorisoimista. 

– Niin, sinun on tultava kotiin aikaisemmin juhlista, uhrattava aamun treenisi tai pystyttävä työskentelemään tunti vähemmän vuorokaudessa, mutta se on todellakin sen arvoista. Loppujen lopuksi se on yksi helpoimmista asioista, joita voit tehdä kokeaksesi olosi paremmaksi ja vähemmän stressaantuneeksi, hän kirjoittaa. 

Katso Elixirin vinkit parempaan uneen videolta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.