Näin teet makuuhuoneestasi viihtyisän

Ilmojen kylmetessä on täydellinen aika sisustaa makuuhuonetta uudelleen. Näillä vinkeillä teet makuuhuoneestasi kutsuvan paikan, jonne on mukava käpertyä, kun ulkona myrskyää.

Tuoksuja ilmassa

Sisustustuoksut ovat yksi tapa luoda huoneeseen tunnelmaa. Tuoksua voi tuoda erilaisten öljyjen, suihkeiden, kynttilöiden tai suitsukkeiden avulla.

Laventeli ja eukalyptus ovat rauhoittavia tuoksuja, mänty ja muut puiset tuoksut taas tuovat raikkaan ulkoilman tuntua

kotiisi. Vanilja ja kaneli sopivat loppusyksyyn, kun joulu alkaa lähestyä. Pidä kaapissasi muutamaa erilaista tuoksua, joita voit käyttää sopivan tilaisuuden tullen.

Luonnollisin tuoksu kotiin tulee tietysti raikkaasta kukkakimpusta.

Petivaatteet

Vaihtele petivaatteidesi muotoja ja materiaaleja. Kokeile karvaisia tyynyjä, paksua päiväpeittoa ja vilttiä nokosia varten. Koristetyynyt ovat helpoin tapa muuttaa sängyn ilmettä. Värikkäät tyynyt tuovat lämpöä makuuhuoneeseen.

Tossut jalkaan

Tohvelit pitävät jalat lämpiminä kylminä pakkaspäivinäkin. Aamutossuja löytyy lukuisissa eri muodoissa ja kuoseissa. Tärkeintä tossujen valinnassa on, että niiden pohjat eivät ole liukkaat. Katso myös pesuohjeet ennen ostopäätöksen tekemistä.

Muistot esille

Hyvät muistot luovat lämmintä ilmapiiriä. Laita siis makuuhuoneeseesi esille rakkaimpia kuviasi. Kuvien sijasta voit myös laittaa esille prässättyjä kukkia tai muuta käsintehtyä, jolla on sinulle merkitystä.

Valaistus kuntoon

Kun ulkona on pimeää, on tärkeää, että makuuhuoneessasi on kunnollinen valaistus. Hyvä valaistus piristää ja antaa voimia. Pidä kuitenkin huoli, että saat makuuhuoneesi valaistuksen tarvittaessa myös hämäräksi ja tunnelmalliseksi. Dramaattista valoa saa luotua korkeilla kynttilöillä.

MTV3/hgtv.ca

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat