Näin Mika Salo analysoi Räikkösen ja Bottaksen kolarin

Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen kolari Meksikon GP:ssä puhuttaa. MTV Sportin asiantuntija Mika Salo analysoi tilanteen.

Suomalaiskuskit ottivat yhteen kisan 23:nnella kierroksella, kun Bottas lähti Williamsillaan ohittamaan Räikkösen Ferraria. Maranellon ori ei väistynyt ja renkaat osuivat yhteen sillä seurauksella, että Räikkösen oikean takarenkaan ripustukset hajosivat.

– Valtterilla ei ollut mitään, minne mennä enää, ja Kimi olisi voinut jättää vähän enemmän tilaa. Tilannehan alkoi jo edelliseltä suoralta. Valtteri otti ulkolinjan, se tiesi, että seuraava on oikealle kääntyvä mutka. Hän oli sisäpuolella siihen ja Kimi käänsi kylmästi eteen, vaikka Valtterin autosta yli puolet oli rinnalla. Valtteri ei voinut ajaa makkarikanttarin yli, se olisi pompannut siitä Kimin päälle, Salo selittää.

– Tuo oli turvallisin vaihtoehto. Kimi olisi voinut jättää 20 senttiä lisää tilaa. Se on siinä.

Kilpailun tuomaristo ei jakanut tilanteesta rangaistuksia. Räikkönen ja Bottas kolaroivat myös Sotshissa kolme viikkoa sitten, jolloin Bottas joutui keskeyttämään viimeisellä kierroksella kolmossijalta. Silloin Räikköselle annettiin rangaistus.

Katso videolta, miten Salon mielestä tilanteet erosivat toisistaan.


Lue myös:

    Uusimmat