Näin Jukka Jalonen reagoi Patrik Laineesta tipahtaneeseen uutiseen – "Olisi ollut kiva bonus"

Leijonat koki torstaina pettymyksen, kun NHL-tähti Patrik Laine ilmoitti, ettei hän voi osallistua tämän kevään MM-kotikisoihin. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti uutisen harmitellen vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Laine kertoi Iltalehdelle, ettei hän pysty osallistumaan MM-kisoihin ylävartalovamman takia.

Asia tuli ilmi samaan aikaan, kun Leijonat pelasi EHT-ottelua Sveitsiä vastaan.

– Kyllähän tuo oli jo vähän ennakoitavissa, kun loukkaantumisen ja vamman kanssa kesti niin pitkään. Harmittava juttu niin meidän kuin hänen kannaltaan, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi Laineesta MTV Urheilulle.

– Hän olisi halunnut tulla tänne ja me olisimme halunneet ottaa hänet kotikisoihin pelaamaan. Ei voi mitään. Ei auta surkutella. Pitää mennä näillä pelaajilla, jotka ovat käytettävissä. Mutta olisihan se ollut kiva bonus, jos olisimme saaneet ”Paten” mukaamme, Jalonen jatkoi.

Leijonien johto keskittyy nyt meneillään olevan Ruotsin EHT-turnauksen lisäksi NHL:n ensimmäiseen pudotuspelikierrokseen ja SHL:n finaaleihin.

– Fokus on tässä joukkueessa. Niin kauan kuin joukkue on tässä, niin se on tässä. Totta kai seuraamme sitä, mitä maailmalla tapahtuu. Lähtökohta on se, että tämä on se ryhmä, josta joukkue kasataan. Jos joku tulee jostain, niin tulee. Sitä ei voi kukaan tietää tässä vaiheessa, Jalonen kommentoi.

Jalonen viittasi siihen, miten esimerkiksi NHL:n tilanne on vielä pahasti auki. Ensimmäinen pudotuspelikierros kun on vasta alkutekijöissään.

Jalosen mukaan ”pieni joukko” Leijonien nykyjoukkueesta tietää olevansa kisaryhmässä mukana. 

Lue myös:

    Uusimmat