Mistä Leijonien vaisuus johtui? Jukka Jalonen löysi ymmärrettävän syyn – "Sitten tulee noutaja"

Leijonat pelaa tällä viikolla viimeiset valmistavat ottelunsa ennen ensi viikolla alkavia MM-kotikisoja. Torstaina ohjelmassa oli Sveitsi-kamppailu Nokia Arenalla. Kotiyleisön eteen asteli vaisu Leijona-ryhmä, joka piristyi vasta kolmannessa erässä. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan joukkueesta näkyi ymmärrettävää väsymystä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat jäi torstaina Sveitsin jalkoihin loppuluvuin 2–3. Sveitsi hallitsi erityisesti toista erää, jossa valkopaitainen Suomi jäi täysin jalkoihin.

– Ensimmäinen erä oli ihan ok, toinen oli erittäin huono. Kolmannessa sitten pelattiin jo sellaista jääkiekkoa, mitä pitääkin tunnetasolla, kamppailun ja luistelun osalta pelata. Toisessa erässä ei vain saatu jostain syystä ryhmästä oikein mitään irti, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen mietti MTV Urheilulle.

Oliko taustalla kova harjoittelu vai mikä. Jalonen tyrmäsi armottoman treenaamisen vaikutukset, mutta haki esille ymmärrettävän tekijän.

– Ei me olla harjoiteltu mitenkään liian kovaa. Kaikki muutkin harjoittelevat ja kaikilla muillakin on ihan yhtä monta peliä takana. Viime viikko oli raskas tuolla Tshekeissä. Kolme peliä, matkustamista ja sen jälkeen vain yksi päivä välissä. Tavallaan sen ymmärtää, että jalka ei ole mitenkään maailman raikkain tässä vaiheessa. Se meinaa sitä, että sitten pitää kaivaa tunnetta esille ja pitää alkaa möyrimään. Osa tekikin niin nyt lopussa. Väsymys on korvien välissä. Jos sille antaa periksi, niin noutaja tulee, Jalonen pohti.

Leijonien viimeiset valmistavat ottelut ovat ohjelmassa viikonloppuna Ruotsissa. Sinne Jalosella on selkeät odotusarvot.

– Samanlaista peliä mitä nyt pelasimme kolmannessa erässä. Ihan täyttä, eikä melkein täyttä, Jalonen viittoili.

Harri Pesonen viihtyi Leijonien tehovitjassa – "Ihan kivaa oli pelata"

Joel Armia intoa puhkuen Leijonat-paitaan – "Odottavat fiilikset"

Leijonien Jere Lehtinen valotti mahdollisten lisävahvistusten tilannetta – "Katsomme rauhassa"

Lue myös:

    Uusimmat