Jukka Jaloselta paljastus Suomen NHL-pelaajista – MM-kisojen ylle lisää harmitusta

6:54
Videolla Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen C Moren Urheilusuoran haastattelussa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan tämän kevään MM-kisoissa olisi voitu nähdä aivan maan kärkitason pelaajia. MM-kisoja ei ole vielä virallisesti peruttu, mutta niiden kohtalo on sinettiä vaille valmis.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF käy enää vain yksityiskohtaisia neuvotteluja vakuutusasioista. Virallista peruutuspäätöstä odoteltiin jo alkuviikkoon, mutta se siirtyi myöhemmälle.

Syy kisojen peruutukselle tulee maailmalla leviävästä koronaviruksesta.

C Moren Urheilusuorassa Antero Mertarannan tekemässä haastattelussa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi, että kisojen peruutuksen ylle tulee lisää harmitusta pelaajatilanteen kautta.

– Mitä juttelimme pelaajien kanssa ennen tämän koronavirustilanteen kehittymistä, niin tuli sellainen fiilis, että aika moni pelaaja oli erittäin kiinnostunut tulemaan MM-kisoihin, Jalonen paljastaa.

– Olen ihan varma, että heitäkin harmittaa se, että kausi loppui kesken tai on vaarassa jäädä kesken. Samoin meitä. Olisi ollut kiva päästä valmentamaan meidän parhaita pelaajiamme. Ainakin osaa heistä, Jalonen lisää.

Jalonen mainitsi jo aiemmin Aleksander Barkovin nimeltä. Florida Panthersin kapteenina toiminut Barkov jäi viime keväänä sivuun turnauksesta loukkaantumisen takia. Ennen NHL:n pelitaukopäätöstä Panthersin pudotuspelihaaveet olivat kiven takana.

Barkov ei ole kuitenkaan Jalosen listalla ainut sellainen taho, jota hän olisi halunnut päästä luotsaamaan.

– Siellä on Esa Lindelliä, Joel Armiaa, Artturi Lehkosta, Teuvo Teräväistä, Rasmus Ristolaista ja vaikka ketä, joita en ole vielä valmentanut. Totta kai se harmittaa, että sitä saumaa ei nyt tullut. Nyt oli lähellä se, että olisimme saaneet kisoihin hyviä pelaajia mukaan.

– Mutta maailman kokonaistilanteen ymmärtäen, ei tässä jaksa hirveästi jossitella. Realiteetit on hyväksyttävä ja niiden kanssa on mentävä eteenpäin, Jalonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja