Näillä autoilla yritysautopäättäjät ajavat itse – yksi merkki nousee ylitse muiden

2:05

Yritysten autohankinnoista päättävät henkilöt painottavat hyviä ajo-ominaisuuksia ja miellyttävää ulkonäköä enemmän kuin esimerkiksi jäännösarvoa.

Katso pääkuvan videolta, millainen on yritysautopäättäjien ykkösvalinta Volvo XC60.

Yritysautohankinnoista päättävät henkilöt hankkivat itselleen useimmiten Volvon. Päättäjien autolistan kärjessä on Volvo XC60 ja kakkosena Volvo V90.

Autopäättäjien keskuudessa kolmanneksi sijoittuu Skoda Octavia, joka on vuosia ollut Suomen suosituin työsuhdeauto.

– Näyttäisi vahvasti siltä, että näin on tänäkin vuonna, sanoo selvityksen tehneen Kantar TNS:n autotutkimuksista vastaava Jouni Tuominen.

Tuomisen mukaan autopäättäjän omaan autovalintaan ei esimerkiksi auton arvon säilyminen näyttäisi juurikaan vaikuttavan.

– Hyvät ajo-ominaisuudet, auton miellyttävä ulkonäkö, matkustusmukavuus ja toimivuus Suomen olosuhteissa sen sijaan enemmän.

Yrityksen hankkimat ja autopäättäjän itsensä suosimat merkit ovat luonnollisesti usein samoja. Toisaalta autopäättäjiä kiinnostaisivat myös sellaiset automerkit kuten Tesla, Porsche, Land Rover, Jaguar ja Lexus, mutta yritysten hankintalistalle ne päätyvät lopulta harvemmin.

– Tuloksia katsottaessa on vielä painotettava, että Volvon lisäksi saksalaisten premium-merkkien kiinnostavuus on aivan omalla tasollaan autopäättäjien keskuudessa, huomauttaa Tuominen.

Yritysautohankinnoista päättävien top 10

 1. Volvo XC60
 2. Volvo V90
 3. Skoda Octavia
 4. Mercedes-Benz GLC
 5. Volkswagen Passat
 6. Skoda Kodiaq
 7. Audi A4
 8. Mercedes-Benz E-sarja
 9. Volkswagen Golf
 10. Volvo S90

Lähde: Kantar TNS, Trafi, ensirekisteröinnit 1–7/2018

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja