Näetkö unia entisestä kumppanistasi? Asiantuntija selittää, miksi ei kannata huolestua

8:52
Nykyisen deittailun säännöt luovat odotuksia ja aiheuttavat ikäviä pettymyksiä.

Entisestä kumppanista uneksimista pidetään kiellettynä ja asiana, josta ollaan mieluiten hiljaa. Entisestä kumppanista saatetaan nähdä unia vuosien päästäkin, vaikka on kaikin tavoin päässyt menneestä yli. Onko se kuitenkaan pahasta? 

Marion Rudin Frank, uniin ja parisuhteisiin erikoistunut psykologian asiantuntija sanoo Women'sh Health -sivustolle, että unien tunteet entistä kumppania kohtaan eivät välttämättä edes liity entiseen kumppaniin. 

Käsittelet negatiivisia tunteita exän kautta 

Frank sanoo, että saatamme käsitellä negatiivisia tunteita exän kautta. Jos esimerkiksi töissä joku työkavereista ottaa kunnian sinun ideastasi tai työstäsi, saatat nähdä unia exästä, johon olet saattanut aiemmin kohdistaa negatiivisia tunteita.

Tuttu negatiivisten tunteiden kohde voi olla alitajunnalle helpompi pala kuin uuden hahmon esiintyminen unissa. 

Joku arjessa muistuttaa entisestä kumppanista 

– Exästä muistuttava hajuvesi, jonkun muun henkilön vanhaa kumppania muistuttava ulkonäkö tai joku ihmissuhde, joka löyhästi muistuttaa entistä kumppania, voivat tuoda entisen kumppanisi uniisi alitajunnasta, Frank sanoo. 

Kaipaat enemmän kohtaamisia arkeen 

Frank sanoo, että unien näkeminen entisestä kumppanista saattaa merkki siitä, että kaipaat intiimejä kohtaamisia arkeesi. Näin voi olla, jos näet esimerkiksi unia, joissa harrastat seksiä ex-kumppanisi kanssa. 

Toisaalta unet voivat olla merkki siitä, että kaipaat yleisestikin läheisiä ihmisiä ympärillesi, esimerkiksi perheen ja ystävien muodossa. 

Olipa syy mikä tahansa, muista tämä 

Olivatpa syyt entisestä kumppanista kertoviin uniin mitä tahansa, älä yritä poistaa niitä mielestäsi, sanoo Frank. 

Unet ovat erinomainen mahdollisuus oppia lisää omasta itsestäsi ja nykyisestä parisuhteestasi. 

Jos unien ymmärtäminen tuntuu vaikealta, voit kokeilla unipäiväkirjan pitämistä ja käydä esimerkiksi psykologilla pohtimassa, mitä monimutkainen mielesi yrittää unien kautta kertoa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja