Nadia törmäsi netissä etovaan intiimi-ilmiöön: "Samalla, kun naiset kirjaimellisesti pesevät itsensä sairaiksi, miehet eivät pyyhi takapuoliaan..."

Ällöttävät kuvat englantilaisesta kodista – tässäkö kaikkien aikojen likaisin asunto? 0:20
Ällöttävät kuvat englantilaisesta kodista – tässäkö kaikkien aikojen likaisin asunto?

Nadia ihmettelee tekstissään miehiä, joiden henkilökohtainen hygienia tuntuu olevan hukassa. – Samalla, kun naiset kirjaimellisesti pesevät itsensä sairaiksi, miehet eivät pyyhi pyllyjään tai pese peniksiään, Nadia sanoo.

Nadia Bokody vaatii tekstissään miehiä lopettamaan "ällöttävän tapansa". Nadia kertoo törmänneensä netissä useisiin keskusteluihin, joissa naiset pohtivat, miten miehelle voisi hienovaraisesti vinkata tämän huonosta hygieniasta, kertoo News.com.au.

– Tämä on kysymys, joka riivaa nettifoorumeja häiritsevän usein: "Miten voin vakuuttaa aviomieheni siitä, että takapuoli pitää pyyhkiä kunnolla?" Tuhannet naiset ovat julkaisseet versioita tästä hälyttävästä kysymyksestä Redditissä, seksipositiivisuuteen keskittynyt journalisti Nadia kuvailee.

"Ne kertovat laajemmasta ongelmasta miesten henkilökohtaisessa hygieniassa"

Nadia oli törmännyt esimerkiksi vuoden 2019 tekstiin, jossa kysyjä ihmettelee, miksi miehiltä jää "jarrujälkiä" alusvaatteisiin. Toisessa keskustelussa nainen kertoi, että hänen mieheltään jää kakkajälkiä lakanoihinkin.

YouTubessa Nadia kertoi törmänneensä myös keskusteluun, jossa jopa väitettiin, etteivät "oikeat miehet" pyyhi.

– Vaikka on houkutteleva pitää näitä esimerkkejä vain outoina sattumuksina, ne kertovat laajemmasta ongelmasta miesten henkilökohtaisessa hygieniassa, Nadia sanoo.

Nadia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Miehistä vain 74 prosenttia pesi kädet vessakäynnin jälkeen

Tutkimusten mukaan naisia tuomitaan herkästi, jos he ovat "sottaisia", mutta miehet saavat siivottomuuden helpommin anteeksi. Hygienia- ja terveysyhtiö Essityn vuoden 2018 selvityksen mukaan naiset pesevät käsiään huikeat 30 prosenttia useammin kuin miehet; miehistä esimerkiksi vain 74 prosenttia pesi kädet vessakäynnin jälkeen. Naisilla luku oli 84 prosenttia.

"Ehkä 'toksisuus' onkin oikeasti viittaus vaarallisiin hajuihin..."

– Ehkä olemme ymmärtäneet toksisen maskuliinisuuden ihan väärin. Ehkä "toksisuus" onkin oikeasti viittaus vaarallisiin hajuihin, joita miesten pesemättömistä vartaloista löytyy? Nadia pohtii.

– Vakavasti ottaen, miesten hygienia ja se kauhistuttavan alhainen taso, jonka sille olemme asettaneet, on jälleen uusi todiste sukupuolittuneesta kaksinaismoralismista, joka dominoi heterosuhteita.

"Eniten silmään pistää naisten anteeksipyytävä sävy"

Siinä, että naiset häpeilevät usein olematontakin kehonsa aromia, Nadia näkee ongelman. Moni nainen on nimittäin törmännyt mieheen tai vähintään keskusteluun, jossa kommentoidaan esimerkiksi naisen alapään hajua.

– Tuhansissa Reddit- ja Twitter-julkaisuissa, joissa naiset jakavat kauhutarinoita kumppaniensa vessatavoista, eniten silmään pistää naisten anteeksipyytävä sävy, Nadia huomauttaa.

Naiset pohtivat esimerkiksi, vaativatko mieheltä liikaa tai ovatko liian "tylyjä", jos huomauttavat vaikkapa takamuksen pyyhkimisestä. Nadia kertoo törmänneensä samaan ilmiöön vastatessaan lukijoiden seksikysymyksiin.

– Samalla, kun miehet kysyvät usein "miten saan vaimoni tekemään asiaa X sängyssä?", valtaosa naisista lähestyy [kysymystä] sanomalla "mikä minussa on vikana?", vaikka nainen kuvailisi ongelmaa, joka on selvästi mieskumppanin vastuulla, Nadia sanoo.

"Samalla, kun naiset kirjaimellisesti pesevät itsensä sairaiksi, miehet eivät pyyhi pyllyjään"

Nadian mukaan moni nainen peseekin itseään aina ennen seksiä, käyttää erityisiä alapään puhdistustuotteita ja jopa hajustettuja "intiimipesuaineita", vaikka vagina puhdistaa itse itsensä –  toisin kuin penis. Liian vahvat puhdistustuotteet voivatkin aiheuttaa tulehdusriskin.

– Lyhyesti sanottuna samalla, kun naiset kirjaimellisesti pesevät itsensä sairaiksi, miehet eivät pyyhi takapuoliaan tai pese peniksiään, Nadia sanoo.

Hän huomauttaa, että "hienovaraisten vihjeiden" antaminen aiheesta ei ole palvelus miehelle.

– Jos haluamme miesten toimivan kannaltamme oikein, meidän täytyy alkaa nostaa vaatimustasoa dramaattisesti, koska nyt se on suorastaan alapään tasolla.

Australialainen Nadia on tullut tunnetuksi rohkeista seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan ja ulostuloistaan. Seksiasiantuntijaksikin tituulerattu Nadia on esimerkiksi jyrähtänyt avioliiton olevan luonnotonta, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa sekä kokeillut rohkeasti "nakurintsikkatrendiä". Nainen on myös selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen. Nadia on avautunut myös siitä, miksei suurikokoinen penis välttämättä olekaan hyvä asia ja siitä, miksei nainen välttämättä halua suuseksiä kanssasi.

Lue myös:

    Uusimmat