Kysely paljastaa: Näin kauan miehet odottavat seksin jälkeen ennen kuin vaihtavat lakanat

Mattress Advisor -yrityksen teettämä kysely osoitti, että sukupuolten sänkyhygieniassa on eroja.

Tuhat amerikkalaista aikuista tavoittaneessa kyselyssä selvitettiin, kuinka usein ihmiset vaihtavat lakanoitaan.

Asiantuntijoiden, kuten yhdysvaltalaisen mikrobiologin sekä Unikulman toimitusjohtajan, mukaan lakanat olisi hyvä vaihtaa kerran viikossa.

Kyselyn mukaan harva kuitenkaan näin tekee. Osallistuneiden ihmisten vastauksista on pääteltävissä, että keskimäärin lakanat vaihdetaan 24 päivän, eli reilun kolmen viikon, välein.

Miehet nukkuivat samoissa lakanoissa keskimäärin pidempään kuin naiset. Tulos on ristiriidassa toisen vuonna 2018 tehdyn selvityksen lopputulemaan. Siinä huomattiin miesten huolehtivan sänkynsä hygieniasta naisia paremmin.

Miehet pesivät lakanat ennen seksiä – mutta eivät sen jälkeen

Erillinen kysymys koski sitä, miten sängyssä harrastettu seksi vaikuttaa lakanoiden vaihtoon. Vastauksista kävi ilmi, että sänkyyn mahdollisesti pujahtava seksikumppani lisäsi miesten halua petivaatteiden pesuun.

Lähes puolet – 48,5 prosenttia – miehistä kertoi vaihtavansa lakanat, jos he tiesivät saavansa seksiä tulevana yönä. Kyselyyn osallistuneista naisista näin toimi alle 40 prosenttia.

Kiihkeän yön jälkeen naiset kuitenkin vaihtoivat lakanat nopeammin kuin miehet. Naiset odottivat seksin jälkeen keskimäärin reilu neljä päivää ennen kuin heittivät petivaatteet pyykkikoriin ja vaihtoivat puhtaat tilalle. Miehillä tähän meni keskimäärin yli 11 päivää.

Mikäli seksikumppani oli yhden yön juttu, vaihtoivat naiset lakanansa vieläkin nopeammin – jo kahdessa päivässä.

Miehillä sattumanvarainen seksiseura ei lisännyt halua lakanoiden pesuun, päinvastoin. Yhden yön juttujen kohdalla miehillä kesti keskimäärin 18 päivää ennen kuin he vaihtoivat lakanansa.

Lakanat likaantuvat harrasti seksiä tai ei

Elite Daily -sivuston haastattelema siivousasiantuntija Lily Cameron sanoo, että harrastetusta seksistä riippumatta lakanat tulisi pestä kerran viikossa.

– Harrastit sitten seksiä tai et, kehosi erittää sänkyyn ihosoluja, hajuja ja nesteitä, Cameron sanoo.

Cameron muistuttaa, että osalla ihmisistä – myös potentiaalisilla seksikumppaneilla – voi olla allergiaa, joten säännöllinen lakanoiden pesu on tästäkin syystä tärkeää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja