Naapuri valitti autistisen pojan pitämästä metelistä – tyrmistynyt äiti: "Hän ei ole koira, hän on ihminen"

Autistisen pojan äiti sai naapureiltaan törkeän kirjeen, jossa valitetaan pojan pitämistä äänistä. Äiti ei voi hyväksyä naapurin käytöstä.

Australian Brisbanesta kotoisin oleva äiti sai helmikuun lopulla naapuriltaan sydäntä särkevän kirjeen, jossa tämä valittaa naisen autistisen pojan aiheuttamasta melusta.

– Kun muutitte, kuulimme tätä outoa valitusta ja huutamista pihaltanne joka päivä ja yö, jonka takia olimme huolissamme, että kyseessä saattaisi olla jotakin laitonta toimintaa, joten otimme yhteyttä poliisiin, joka sitten vieraili kiinteistössänne, naapuri, joka ei paljasta äidille nimeään, kirjoittaa kirjeessä.

– He kertoivat tilanteestanne, että perheessänne on henkilö, joka kärsii mielenterveysongelmista ja on äänen lähde.

"Jos tämä jatkuu..."

Naapuri kirjoittaa tuntevansa myötätuntoa äidin tilannetta kohtaan, mutta siitä huolimatta ääni on hänen mukaansa todella häiritsevä eikä naapuruston pitäisi joutua kestämään sitä päivittäin.

– Toivoisin ystävällisesti, että ajattelisitte naapureitanne ja yrittäisitte rajoittaa pihallanne viettämäänne aikaa, jotta meidän ei tarvitse kuunnella häiritseviä ääniä joka päivä ja joskus ennen aamukuutta.

– Annan sinulle mahdollisuuden auttaa meitä elämään yhdessä tässä yhteisössä ilman, että siitä tulee jatkuva taistelu. Jos tämä jatkuu säännöllisin aikavälein, kuten se on jatkunut, aion tehdä virallisen valituksen osoitteestasi kunnanvaltuustolle ongelman ratkaisemiseksi, naapuri päättää kirjeensä.

"Hän on ihminen"

Yksinhuoltajaäiti Magenta Quinn, joka toimii 17-vuotiaan poikansa kokoaikaisena hoitajana, jakoi kuvan kirjeestä Facebookiin tarkoituksena lisätä tietoisuutta mielenterveysongelmista ja vammaisuuksista ja vastatakseen naapurilleen.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hyvä naapuri, joka jätti tämän viestin minulle. Vaikka ymmärrän, että mielenterveysongelmaisen ihmisen oudot äänet voivat olla häiritseviä, voin taata, että sinulla ei ole hajuakaan niistä [äänistä] verrattuna siihen, millaista on elää niiden kanssa 24/7, 17 vuotta.

– Kolmen poliisin ilmestyminen ovelleni illalla kello 22.30, kun olen uusi alueella, voi vaikuttaa sinusta yhteenoton välttelyltä, mutta minulle se oli vähintäänkin hälyttävää.

– Kunnanvaltuustolle puhuminen ei auta, hän ei ole koira, hän on ihminen. Jos haluat viedä hänet lomalle, jotta saan hiukan lepoa, se olisi mahtavaa. Muuten olet tervetullut tulemaan ja keskustelemaan kanssani, sinulla on paljon, mitä et ymmärrä. Hauskaa päivää, Magenta päättää viestinsä.

Äiti kertoo, ettei olisi tehnyt poikansa kanssa mitään toisin kirjeestä huolimatta. Hän haluaa tehdä selväksi, että naapurin käytös häntä ja hänen poikaansa kohtaan ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää.

Lähteet: Yahoo.com.au, Metro

***

7:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja