"Naapuri pissaa väärin" – Näistäkin taloyhtiöissä taistellaan

Nipottava naapuri voi aiheuttaa omituisia ja jopa huvittavia tilanteita, vaikka kyttäys piinaavalta tuntuisikin. Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm paljastaan, että herkkähipiäiset naapurit ovat puuttuneet muun muassa kävelyyn ja wc-käyttäytymiseen – tosin huonolla menestyksellä.

Isännöintiliiton lakimies, liiton Pihaparlamentti-blogia pitävä Marina Furuhjelm on törmännyt mitä ihmeellisimpiin valituksen aiheisiin. Kenties typerryttävin oli kiista, joka koski wc-pöntöllä asioimista.

– Alakerran rouvan mielestä yläkerran mies käytti vessaa liian kovaäänisesti. Hänestä yöaikaan ei olisi saanut lorista mitään siihen veteen, Furuhjelm selittää.

– Rouva oli mennyt yöllä soittamaan ovikelloa, ottanut kädestä kiinni ja sanonut näyttävänsä nyt, miten vessaa oikein käytetään.

Mies oli ottanut asian huumorilla. Furuhjelm kuitenkin suosittaa, että tällaiset kohtuuttomat valitukset vietäisiin isännöitsijän tietoon, jos ne häiritsevät asumista.

– Ensisijaisesti tietenkin kannattaa jutella suoraan ystävällisesti naapurin kanssa, Furuhjelm muistuttaa.

Valittajalle itselleen tuomio

Furuhjelmia kummastuttaakin suomalaisiin taloyhtiöihin pesiytynyt tapa käydä kädenvääntöä ilmoitustauluun jätetyillä lappusilla. Toisinaan kuumentuneet kiistat ovat päätyneet kotirauhanrikkomuksiin.

– Erään alakerran pariskunnan mielestä yläkerran naapuri käveli liian kovaäänisesti. He protestoivat askelten ääniä hakkaamalla pattereita, Furuhjelm kertoo.

– Lopulta muut naapurit saivat tarpeekseen hakkaamisesta, ja pariskunta joka hakkasi pattereita sai kotirauhanrikkomisesta sakkotuomion.

Furuhjelm huomauttaa, että mikäli askelten töminä häiritsee naapuria, vika ei ole aina askeltajassa, vaan joskus voi olla kyse huonosta äänieristyksestä

Lapsista lähtee ääntä

Furuhjelm muistaa myös tapauksen, jossa poliisi oli kutsuttu paikalle häiriköivien naapureiden takia. Perillä selvisi, että kyse oli koliikkisesta, itkevästä vauvasta.

– Se on aivan normaalia! Lasten äänet kuuluvat asumiseen. En ole törmännyt yhteenkään tapaukseen, jossa lasten takia olisi voinut seurata häätö, Furuhjelm toteaa.

Hän tosin tietää tilanteen, jossa eräs isä oli sallinut lapsensa harjoitella pianonsoittoa lähes kahdeksan tuntia päivässä - joka päivä. Jatkuvaan pimputukseen kyllästyneet naapurit tekivät vuokralaisista valituksen.

– Se ei ollut enää normaalia asumista, ja siitä varoitettiin. Ehdotettiin, että harjoiteltaisiin vähemmän, mutta se ei riittänyt. Lopulta he saivat häädön.

Studio55.fi/Milja Haaksluoto

Juttu on uusinta huhtikuulta 2012.

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja