Kolme hankalaa naapurityyppiä: Miten tulla heidän kanssaan toimeen?

Ystävät voi valita, naapureitaan ikävä kyllä ei. Mitä tehdä, kun rinnakkaiselo ei suju? Nämä kolme erilaista naapurityyppiä aiheuttavat herkästi kitkaa naapurustossa. Lue, millaisia he ovat ja miten heidän kanssaan kannattaa toimia.

Juorukello

Onko mitään rasittavampaa kuin naapuri, joka rakastaa juoruilua? Juorukello yrittää jatkuvasti ottaa selville mitä teet parhaillaan, missä olet töissä, mistä ostit vaatteesi ja ketä tapailet.

Kyttäily voi muodostua turhauttavaksi, etenkin jos ei pidä kyseisestä naapurista.

Miten toimia?

Älä rohkaise juorukelloa antamalla hänelle liikaa informaatiota. Jos haluat olla kohtelias, sano juorukellolle "Sinä et varmastikaan ole kiinnostunut näin vähäpätöisestä aiheesta". Sitten vaihda puheenaihe juorukelloon itseensä kommentoimalla esimerkiksi "Onpa sinulla kauniita kukkia, mistä hankit ne?"

Voit myös sanoa suoraan, että "Asia on henkilökohtainen, en mielelläni puhuisi siitä" tai "Ole hyvä ja kunnioita yksityisyyttäni".

Äänekäs perhe

Äänekkään perheen lapsilla saattaa olla yhtye, tai joku heistä huudattaa stereoita. Kenties perheen isällä on tapana ajaa nurmikko epäsovinnaiseen kellonaikaan, tai äiti katsoo saippuaoopperoita televisio täysille säädettynä.

Miten toimia?

Ensimmäinen askel on kertoa asiasta naapureille. Toisten lapsia ei kannata lähteä omatoimisesti kurittamaan. Puhu asiasta suoraan vanhemmille. Jos ongelma on vanhemmissa, yritä löytää heidän kanssaan tasapaino tilanteeseen.

Ahdistelija

Harvinaisessa tilanteessa naapuri kiinnostuu sinusta liikaa. Hän pyytää sinua jatkuvasti ulos tai kutsuu itsensä kotiisi kylään.

Miten toimia?

Jos kohdallesi sattuu ahdistelija, kerro hänelle suoraan, ettet ole kiinnostunut, piste. Vedä tiukat rajat kanssakäymiselle välittömästi, äläkä anna hänen kuvitella, että teidän välillenne voisi muodostua minkäänlaista suhdetta.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: http://ezinearticles.com

Lue myös:

    Uusimmat