Mainos

Myrsky vaatinut uhreja Euroopassa

Myrsky on vaatinut päivän aikana ainakin 14 uhria. Saksalaismeteorologien arvion mukaan myrskytuulet voivat yltyä avoimilla paikoilla jopa 50 sekuntimetriin.

Rajumyrsky on riepottellut Saksaa, Hollantia ja Brittein saaria. Liikenne oli sekaisin ja ihmisiä kehotettiin pysymään kodeissaan, kun nopeasti yltyvä myrsky liikkui itään kohti Puolaa ja Tshekin tasavaltaa.

Myrsky vaati päivän aikana ainakin 14 uhria. Rajuilman aiheuttamat liikenneonnettomuudet, sortumat ja tuulen lennättämä romu surmasivat ihmisiä Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Hollannissa.

Saksalaismeteorologien arvion mukaan myrskytuulet voivat yltyä avoimilla paikoilla jopa 50 sekuntimetriin. Viranomaisten mukaan suurimman vaaran ihmisille ja omaisuudelle muodostavat tulvavedet ja myrskyn kaatamat puut. Saksalaisia kehotettiinkin välttämään autojensa pysäköintiä puiden alle tai meren rantaan.

Laivaturmia ja sähkökatkoja

Englannin kanaalista pelastettiin iltapäivällä 26 merihätään joutunutta merimiestä. Brittiläinen konttialus MS Napoli, joka kuljetti yleisradioyhtiö BBC:n mukaan vaarallista lastia, alkoi ilmeisesti vuotaa 65 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. Aallot kanaalissa olivat tuolloin yli yhdeksänmetrisiä. Laiva ei ollut illansuussa vielä uponnut ja rannikkovartiosto yritti hinata sitä maihin.

Rotterdamin satamassa irralleen päässyt laiva törmäsi öljyputkeen aiheuttaen vakavan öljyvuodon. Putkesta valui mereen noin 1600 kuutiometriä öljyä, jonka leviämistä ei onnistuttu rajoittamaan rajuilman vuoksi. Vedenpinnan odotettiin nousevan jopa 3,5 metriä normaalia korkeammalle kaikissa myrskyalueen satamissa.

Yli 150 000 kotia oli ilman sähköä Etelä-Englannissa, missä puunrungot ja tuulen lennättämät esineet katkoivat sähkölinjoja.

Liikenne oli sekaisin myrskyalueella, kun moottoriteitä, lauttayhteyksiä ja rautatielinjoja jouduttiin sulkemaan. Hollannissa nähtiin jopa 30 kilometriä pitkiä autojonoja, kun tärkeä A2-moottoritie suljettiin. Myös lauttaliikenne Ranskasta Englantiin sekä mannermaalta Pohjanmeren saarille keskeytettiin. Lentoliikenne kaikkialle Keski-Eurooppaan takkuili pahasti.

Rautatieyhtiö Deutche Bahn ilmoitti peruuttaneensa kaikki pitkänmatkanyhteydet. Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa ei liikkunut yksikään juna.

Myrskyn odotettaan ehtivän huomenaamuna Puolaan, Tshekkiin, Itävaltaan ja Unkariin. Unkarin hätätilaviranomaiset kehottivat maan asukkaita pysymään kotona ja sulkemaan ikkunansa ja ovensa huolella ennen myrskyn saapumista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.