Mainos

Myrsky kaatoi autoja ja puita Uuraisilla

Kolme ihmistä on loukkaantunut iltapäivällä trombin tai syöksyvirtauksen kaadettua puita asuntovaunujen päälle Hietasaaren leirintäalueella Uuraisilla Keski-Suomessa.

Pelastuspäällikkö Risto Helmisen mukaan yksi uhreista on loukkaantunut vakavasti. Loukkaantuneet, joista yksi on nainen ja kaksi miestä, on kuljetettu alueelta veneellä järven toiselle rannalle ja edelleen sairaalahoitoon Jyväskylään.

Pelastuslaitoksen mukaan leirintäalueella on noin sata asuntovaunua, joista arviolta puolet on tuhoutunut. Uuraisten kunta järjestää tarvittaessa tilapäismajoitusta leirintäalueen asiakkaille.

- Jossain vaiheessa pitäisi omistajien tulla katsomaan, kuinka omalle vaunulle on käynyt. Nyt alue on kuitenkin eristetty, eikä sinne ole mitään asiaa. Alue ei vielä ole täysin turvallinen, Helminen sanoo MTV:n uutisille.

Leirintäalueella oli tapahtumahetkellä noin 30 asukasta. Paikalla olevan STT:n toimittajan mukaan tilanteessa vältyttiin enemmiltä henkilövahingoilta, sillä suurin osa asuntovaunujen omistajista on kausipaikkalaisia, jotka eivät olleet myrskyn iskiessä paikalla. Alkuillasta vaunujen omistajia alkoi saapua paikalle tutkimaan vahinkoja, ja pelastushenkilöstö huusi heille kehotuksia olla menemättä kaatuneiden puiden sekaan.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen illalla pitämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että trombi kesti vain noin 30 sekuntia, mutta kaatoi mennessään satoja puita. Hietasaaren leirintäalue on eristetty ja alue pyritään saamaan turvalliseksi mahdollisimman pian. Pelastusvoimat on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta Uuraisille.

(MTV3 - STT)

Helikopterikuvaa leirintäalueelta

Katso Jenny Matikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.