Mainos

Myräkän kovimmat puuskat länteen – sateen jälkeen aurinkoa ja yhä tuulista

Lauantain vastaisena yönä Suomeen tulevan myräkän kovimmat tuulet mitataan ensi yönä puolilta öin pohjoisilla merialueilla. Myös länsirannikolla voi olla myrskypuuskia. Myrsky näyttää kuitenkin liikkuvan Suomen yli odotettua nopeammin ja on aiemmin ennustettua heikompi.

Laajoja tuhoja ei viikonlopun tuulista ennakoida.

– Tuulituhot ovat mahdollisia etenkin länsirannikolla, mutta mitään loppusyksyn myrskyjen kaltaisia laajoja sähkökatkoja ja tuulivahinkoja ei tällä hetkellä odoteta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sateet kulkevat illan, ensi yön sekä lauantain aikana maan yli itään. Etelä- ja keskiosassa maata sateiden olomuoto on lähinnä vettä ja räntää. Lapissa sateet tulevat lumena ja räntänä, Etelä-Lapissa myös vetenä. Lapissa ajokeli on paikoin huono, Lapin eteläpuolella keli muuttuu huonoksi vain rankimman sateen aikana. Maan länsiosassa sataa eniten lauantaiaamun aikana, idässä puolestaan lauantai-iltana.

Myräkän jälkeen viikonloppu on laajalti keväisen aurinkoinen, mutta edelleen tuulinen.

– Myräkästä huolimatta viikonloppu on suuressa osassa maata ulkoilun kannalta hieno. Lauantai-iltapäivä on jo aurinkoinen maan länsiosassa. Sunnuntai on hyvä ulkoilupäivä lähes koko maassa. Sekä lauantai että sunnuntai ovat puuskaisen tuulen päiviä, mutta myrskypuuskia mitataan lauantaina iltapäivällä lähinnä vain pohjoisilla merialueilla ja Lapin tuntureilla, sanoo Pekka Pouta.

Lämpötilat voivat nousta lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina ylimmillään yli viiteen asteeseen etelän ja lännen sisämaassa. Lapissa ollaan nollan molemmin puolin ja idässä muutama aste plussalla.

Seuraa sadealueen etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Tuuliennuste merisäässä.

Katso perjantaista sunnuntaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.