MyPan Mäkelä: Joukkue noussut omalle tasolleen

Jalkapallon Veikkausliigaa johtava MyPa on tällä kaudella ollut todella hyvässä vedossa. Joukkue on erittäin lähellä ensimmäistä Suomen mestaruuttaan ja lisäksi sillä on mahdollisuus päästä pelaamaan UEFA-cupin lohkovaiheeseen, mikäli joukkue pystyy pudottamaan jatkosta sveitsiläisen Grasshoppersin.

Päävalmentaja Ilkka Mäkelän johtoajatus, koko joukkueen organisoitu puolustuspeli, on kantanut hedelmää tällä kaudella.

- Kukaan ei voi kuitenkaan syyttää meitä liian puolustusvoittoisaksi joukkueeksi, sillä olemme tehneet Veikkausliigassa eniten maaleja. Tasapaino kentän molempiin suuntiin on tärkeää ja pelaajien tulee tällöin ymmärtää, että jokaisen on hoidettava puolustusvelvoitteensa kunnialla, Mäkelä toteaa MTV3:n Tulosruudulle.

MyPassa suurin harppaus eteenpäin on tapahtunut pelaajien otteissa, sillä Mäkelä ei ole tehnyt valtaisia muutoksia viime kauden harjoitusohjelmaan.

- Suurempaa muutosta emme ole tehneet harjoittelussa. Muutos on ennen kaikkea tapahtunut suoritustasossa, sillä moni pelaaja on päässyt tällä kaudella omalle tasolleen, Mäkelä näkee.

Ollakseen hyvä, joukkue tarvitsee myös hyvän maalivahdin. Janne Korhonen on tällä kaudella päästänyt taakseen vähiten maaleja liigassa.

- Hyvä maalivahtipeli on tärkeässä asemassa hyvässä puolustuspelaamisessa. Janne on ollut tällä kaudella ehdottomasti kolmen parhaan Veikkausliigavahdin joukossa, ellei jopa paras, Mäkelä kiittää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat