Myös Pohjois-Suomessa suljetaan ulkoilupaikkoja – Metsähallitus ei suosittele retkeilyä syrjäseuduille: "Avun saaminen voi olla jopa vaikeaa"

Poikkeustilanne aiheuttaa ruuhkaa luontokohteissa 7:37
Voiko ulkoilusta nauttia turvallisin mielin? Katso Metsähallituksen vinkit yllä olevalta videolta!

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan tiimipäällikkö Katriina Arrakosken mukaan osa pääkaupunkiseudun ulkoilukohteista on jouduttu sulkemaan terveyssyistä koronaviruksen vuoksi. Sama periaate toistuu muuallakin Suomessa.

Metsähallituksen aluejohtaja Henrik Janssonin mukaan suomalaiset ovat käyttäneet koronavirusepidemiankin aikana luonnosta löytyviä kotia, tupia ja muita suljettuja sisätiloja, joissa ilma ei välttämättä vaihdu lainkaan. 

Hänen mukaansa Metsähallitus katsoi velvollisuudekseen sulkea tilat koronaviruksen tarttumisriskin vuoksi. 

– Edelleen avoimet tulipakat ovat auki, Jansson sanoo, mutta korostaa, ettei kokoontuminen levähdyspaikoilla ole siltikään suotavaa koronavirusepidemian aikana. 

"Avun saaminen voi olla jopa vaikeaa"

Tiloja on suljettu ympäri Suomea. Suurin osa rajoituksista painottuu Pohjois-Suomeen. Janssonin mukaan Lapin erämaassa on kuitenkin tupia, joita ei ole ole katsottu tarpeelliseksi sulkea. Hän ei kuitenkaan suosittele retkeilyä syrjäisillä seuduilla. 

– Avun saaminen voi tässä tilanteessa kestää pidempään tai olla jopa vaikeaa, Jansson perustelee. 

Video: Koska joitakin luontokohteita on suljettu, missä suomalaiset voivat ulkoilla? Katso yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat