Elixia avasi jälleen ryhmäliikuntatuntinsa, vaikka epidemiatilanne pahenee – näin kommentoi Avi: "Ei toivottavaa"

Liikuntakeskus Elixia avasi eilen ryhmäliikuntatuntinsa muutaman viikon tauon jälkeen. Mukaan päästettävä henkilömäärä rajataan tartuntatautilain mukaisesti alle kymmeneen, ja keskuksen hygieniaohjeita on tiukennettu.

Tunnit avataan Elixian jäsenilleen lähettämän sähköpostin mukaan osassa keskuksia. MTV Uutisten tietojen mukaan tunnit käynnistetään myös ainakin osassa ankaran epidemiatilanteen kourissa olevan Helsingin toimipisteitä.

Helsingissä on viimeisen kahden viikon aikana todettu 3169 koronatartuntaa. Ilmaantuvuuslukuna se tarkoittaa 480 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana.

Elinkeinovalvontayksikön johtaja Marko Peltonen Avista kertoo, että Elixialla on lain mukaan oikeus avata ryhmäliikuntatunnit, jos ne koskevat alle kymmentä henkilöä.

– Huomioitavaa on, että heidän on kuitenkin noudatettava muita tartuntatautilain velvoitteita, joihin sisältyy hygieniasta, terveysturvallisuudesta ja siivouksesta huolehtiminen. Toiminta on järjestettävä siten, että on riittävä väljyys ja mahdollista välttää lähikontakti.

– Aluehallintoviraston suositus tällä hetkellä on, että kaikkea sellaista kokoontumista, joka ei ole aivan välttämätöntä, tulisi välttää, Peltonen kuitenkin korostaa.

Laillista kyllä, toivottavaa ei

Elixia ei ole Avia päätöksestään informoinut. Heillä ei ole siihen velvollisuutta, eikä Avilla ei ole näin ollen tietoa muistakaan auki olevista, lain puitteissa toimivista sisäliikuntapaikoista.

Koronaepidemia on kiihtynyt Suomessa viime viikot, vaikka kasvu on saatu hieman tasaantumaan. Taustalla on helpommin leviävän brittiläisen virusmuunnoksen yleistyminen maassa.

– Epidemiatilanne huomioiden, ei ole toivottavaa kokoontua.

MTV Uutiset kysyi kommenttia myös Elixialta, josta ei kuitenkaan vastattu.

Nettitreenipalveluiden suosio räjähti korona-aikana – palveluntarjoajien määrä kasvanut ja treenit monipuolistuneet 2:09
Katso myös: Nettitreenipalveluiden suosio räjähti korona-aikana – palveluntarjoajien määrä kasvanut ja treenit monipuolistuneet.

Lue myös:

    Uusimmat