HUS: Näin korona leviää nyt Uudellamaalla – yli 80 prosenttia ei tiedä, mistä on saanut tartunnan

20:52
Katso video HUSin tiedotustilaisuudesta: miten koronan kiihtymisvaihe näkyy ihmisten arjessa pääkaupunkiseudulla?

Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella koronatartuntojen lähde oli viime viikolla tiedossa vain 16 prosentissa tapauksista, kertoo Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

HUS piti tänään tiedotustilaisuuden koronavirusepidemiatilanteeseen liittyen. Infoa voi seurata suorana yllä olevasta ikkunasta.

MTV Uutiset seuraa tilaisuutta tässä artikkelissa. 

12.15: Kokoontusmisrajoituksia saatetaan tarvita tulevaisuudessa. 

12.11: Pääkaupunkiseudun epidemiatilanne on kiihtymisvaiheessa ja tilanne on huolestuttava. Kannattaa käyttää maskia ja suosia etätyötä. 

– Nyt on korkea aika käyttää maskia julkisessa liikenteessä ja kaikkissa muissa tilanteissa, joissa ei voida ylläpitää riittäviä turvavälejä ihmisiin, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo. 

Onko pohdittava kriittisesti onko tarpeen järjestää yleisötapahtumia, myös harrastuksia ja vapaa-ajan viettoa on syytä tarkastella. 

12.07: HUS-alueen apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen kertoo, että 80n prosenttia ei tiedä, mistä on taudille altistunut. 

Ruotsalainen listaa yleisimpiä paikkoja, missä koronalle on altistuttu. Tiedossa on 15 hengen häitä, rippijuhlia, syntymäpäiväjuhlia, joista pahimmillaan on sairtasatunut puolet. Samoin harrastusten,  erityisesti jääkiekon parissa. 

Kolmanneksi yleisin paikka altistumiselle on samassa taloudessa asuvat ja muu lähipiiri. Neljänneksi yleisin paikka altistumiselle on tylpaikka.

12.06: Tautitapaukset keskittyvät Husin alueella 20–39-vuotiaisiin. Heidän osuutensa on 56 prosenttia sairastuneista.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja