Myönteisen julkisuuskuvan takana paljon asioita pielessä – TE: Nämä asiat johtivat autotehtaan toimitusjohtajan yllätyspotkuihin

Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja on kertonut Talouselämälle, miksi yhtiön toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sai lähteä.

Uudenkaupungin autotehtaalla 30-vuotisen uran tehnyt toimitusjohtaja Ilpo Korhonen on saanut kenkää. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty, mutta väliaikaisesti tehtäviä hoitaa konsernin lakiasiainjohtaja Minna Huhtaniska.

Miten on mahdollista, että historiallisen suuren rekrytointikampanjan ansiosta Suomen suurimmaksi tehtaaksi noussut ja vuosisadan vientipalkinnon pokannut yhtiö erottaa toimitusjohtajansa?

Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen perusteli päätöstä Talouselämän haastattelussa muun muassa viime vuoden huonolla tuloksella sekä yhtiön tulevilla muutoksilla, jotka vaativat toisenlaista johtamista.

Huolimatta Valmet Automotiven viime vuosien erittäin positiivisesta julkisuuskuvasta, painoivat taustalla koko ajan erinäiset ongelmat. Sairanen kertoo, että tehtaalla oli muun muassa vaikeuksia valmistaa ja toimittaa autoja riittävällä vauhdilla. Vaikka tahti lopulta kiristyi yli odotusten, ei se tapahtunut taloudellisesti kannattavalla tavalla.

– Uudessakaupungissa käy esimerkiksi parisataa autoa päivässä purkamassa autonosia ja samaan aikaan rekrytoimme tehtaalle lähes pari tuhatta uutta ihmistä, jotka piti kouluttaa tehtäviinsä. Ei ollut helppoa rakentaa tällaisesta paletista sujuvasti toimivaa kokonaisuutta, Sairanen kertoi Talouselämälle.

Lähitulevaisuudessa vuodessa tuotettavien autojen määrä tulee Sairasen mukaan moninkertaistumaan nykyisestä.

– Nyt on erittäin tärkeää, että Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehdas löytää uuden toimintavan, jotta se pystyy valmistamaan aikaisempaan verrattuna ihan eri mittakaavalla autoja kannattavasti.

***

3:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja