Mykistävä määrä kuutiosenttejä: Tässä on maailman suurin tuotantoprätkä

Maailman suurin moottoripyörään suunniteltu moottori löytyy edelleen brittivalmistajan mallista.

Triumphin vuonna 2004 esittelemä 2 300 -kuutioinen Rocket III ehti pitämään maailman suurimman tuotantomoottoripyörän titteliä hallussaan pitkään, mutta nyt on uuden tulokkaan aika nousta parrasvaloihin.

Titteli ei matkaa kovin kauas, sillä sen on napannut itselleen Rocket III:n seuraaja Rocket 3, jonka kolmisylinterisen moottorin tilavuus on järkälemäiset 2 500 kuutiota.

Enimmillään uudesta myllystä saadaan irti 167 hevosvoimaa 6 000 kierroksella. 221 newtonin vääntöhuippu puolestaan koetaan 4 000 kierroksella.

Rocket 3 R on custom-henkiseen edeltäjäänsä verrattuna huomattavasti sporttisempi, kun taas GT-version ajoasento eteen vietyine jalkatappeineen on hieman customimaisempi.

Rocket 3 on huimat 40 kiloa edellismallia kevyempi. Triumphin mukaan pelkästään voimalinjan laihdutuskuuri auttoi vähentämään noin 18 kiloa. Pyörän kuivapaino on 291 kiloa.

3:54
VIDEO: Moottoripyörä, joka ei kaadu.

Uutukaisen vakiovarustelistalta löytyvät muun muassa kallistuksiin mukautuvat ABS-jarrut ja luistonesto, vakionopeussäädin, LED-valot, mäkilähtöavustin ja avaimeton käynnistys. Lämmitettävät kahvat ovat vakiovarusteena GT:ssä, mutta lisävarusteena R:ssä.

Triumph Rocket 3 saapuu markkinoille ensi kesäksi. R-mallin hinta Suomessa asettunee noin 32 000 euron luokkaan. GT-varustelu kustantaa tonnin verran lisää.

Lähde: Triumph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja