Tom Cruisen Top Gun -prätkä rökittää hävittäjän, F1-auton ja Teslan – ja voit ostaa sen myös Suomesta

2:55

Kulttileffan jatko-osassa nähtävä kaksipyöräinen ei ole mikä tahansa mopo.

Ikinuori Tom Cruise tunnetaan moottoripyörämiehenä ja näyttelijän henkilökohtaisessa kokoelmassa onkin kymmeniä kunnioitusta herättäviä moottoripyörämalleja. Tomppa on muutenkin vakavasti otettava näyttelijä, sillä hänen tiedetään pyrkivän saamaan elokuviinsa vauhdikkaita moottoripyöräkohtauksia aina kun mahdollista.

Kuin videopelistä! Katso pääkuvan videolta upeaa kuvaa ruotsalaishävittäjän lentelystä talvisessa maisemassa.

Tulevan Top Gun -leffan jatko-osan kuvauksissa Pete ”Maverick” Mitchelliä taas näyttelevä Cruise pääsi mielipuuhaansa, sillä elokuvan kohtauksessa hän ajaa kompressoriahdettua Kawasaki H2:a ja sen rataversio H2R:ää, joka on katsantokannasta riippuen maailman tehokkain sarjavalmisteinen moottoripyörä.

Suomenkin maahantuontiohjelmasta 57 900 euron hintaan löytyvän yksipaikkaisen Kawasakin ahdettu 998-kuutioinen moottori kehittää ensi vuodelle päivitetyssä kunnossa paikallaan 310 ja ajoviiman paineistamana raikkaat 326 hevosvoimaa.

Kawasaki on moottoripyörien ohella arvostettu tekijä lentokone- sekä ahdinteollisuudessa, joten pyörä sopii Top Gun -elokuvaan osuvasti.

H2R sai julkisuutta myös entisen kilpakuskin ja nykyisen Turkin propagandalähettilään Kenan Sofuoglun kiihdyttäessä sen 400 kilometrin tuntinopeuteen vain 26 sekunnissa.

Samainen prätkä-kombo päihitti myöhemmin järjestetyssä kiihdytyskilpailussa myös F-16-hävittäjän, vaihteenvaihdon missaavan F1-auton ja suomalaisen kilpakuljettaja Emma Kimiläisen ohjastaman Tesla Model S P100D:n.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja