Muutos on nopea: Maailman suurin moottorivalmistaja lopettaa bensa- ja dieselautojen myynnin Euroopassa jo vuonna 2022

Hondalta tulossa sympaattinen retrotyylinen sähköauto 1:27
Tältä näyttää Hondan ensimmäinen täyssähköauto Honda e.

Japanilainen Honda on ilmoittanut lopettavansa pelkällä bensa- tai dieselmoottorilla varustettujen henkilöautojen myynnin Euroopassa vuonna 2022.

Hondan mukaan sen lähivuosien resepti Euroopassa koostuu pelkästään hybrideistä ja täyssähköautoista. Se lopettaa perinteisten polttomoottoriautojen myynnin vanhalla mantereella vuonna 2022. Pidemmällä tähtäimellä se aikoo jättää myös hybridit taakseen.

Hondan mallistossa on tällä hetkellä yksi täyssähköauto, pieni Honda e. Seuraavaa odotetaan markkinoille lähivuosina, mahdollisesti jo vuonna 2022.

Alun perin Hondan oli määrä lopettaa pelkällä polttomoottorilla varustettujen henkilöautojen myynti Euroopassa vasta vuonna 2025. Valmistajan mukaan kiristetty aikataulu kertoo kuitenkin sen luottamuksesta ympäristöystävällisempää teknologiaa sekä EU:n tulevia lakimuutoksia kohtaan.

Japanilaisvalmistajan mukaan loikka täyssähköautoihin ei ole aivan helppo taloudellisesta näkökulmasta, sillä sen mukaan niiden valmistuskustannukset ovat vielä toistaiseksi vähintään kolmanneksen, mutta jopa puolet isommat kuin perinteisen polttomoottoriauton tai hybridin.

Honda on maailman suurin moottorivalmistaja, kun mukaan lasketaan sen autojen lisäksi myös moottoripyörät, perämoottorit ja ajettavissa ruohonleikkureissa käytettävät moottorit.

Lähde: Autocar

Lue myös:

    Uusimmat