Volvo-pomo löi pöytään hurjan näkemyksen yhtiönsä tulevaisuudesta: "Käy samoin kuin kännyköiden kanssa"

Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä 2:50
Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä. Katso, miten eri malleille kävi erilaisissa pudotuksissa.

Volvo-pomon silmissä siintää jo täysin sähköinen tulevaisuus.

Volvo on aiemmin kertonut, että sen tavoitteena on saada vuonna 2025 puolet maailmanlaajuisesta myynnistään sähköautoista. Tämä ei kuitenkaan riitä ruotsalaisyhtiölle.

Pääjohtaja Håkan Samuelssonin mukaan yhtiöllä täytyy olla tavoite, milloin se aikoo luopua polttomoottoriautoista kokonaan. Volvolla tarkka päivämäärä ei vielä ole tiedossa, mutta selkeä ajatus kuitenkin.

– Olisin yllättynyt, jos valmistaisimme vuonna 2030 muitakin kuin täyssähköisiä autoja, Samuelsson totesi.

Näin ollen Volvolla tuskin ollaan huolestuneita esimerkiksi Japanin, Britannian ja Kalifornian suunnitelmista kieltää uusien polttomoottoriautojen myynti.

Samuelsson uskoo, että ihmiset tulevat siirtymään sähköautoihin ihan vapaaehtoisesti.

– Siinä tulee käymään samoin kuin kännyköiden kanssa 15 vuotta sitten. Kuka haluaa fyysisellä näppäimistöllä varustetun puhelimen, kun kosketusnäyttöjäkin on tarjolla?

Perinteisistä autovalmistajista ainoastaan Bentley on Volvon lisäksi linjannut valmistavansa vuosikymmenen vaihtuessa ainoastaan täyssähköautoja.

Sähkö-XC40 Suomessa

Volvon ensimmäiset täyssähköautot ovat XC40-malleja, joiden toimitukset ovat käynnistyneet suomalaisasiakkaille tällä viikolla. Auton hinnat lähtevät runsaasta 62 000 eurosta.

Sähkö-XC40 on nelivetoinen kompakti katumaasturi, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on WLTP-syklillä mitattuna hieman yli 400 kilometriä. Pikalatauksella auton 78 kWh:n akku latautuu 80 prosenttiin 40 minuutissa. Tehoa auto tarjoilee 304 kilowattia eli runsaat 400 hevosvoimaa.

Lähteet: Forbes, Volvo

Lue myös:

    Uusimmat