Muutamilla suomalaisilla on miljoonien omistukset avokätisen ostotarjouksen saaneessa Ramirentissa

Ranskalainen konevuokrausyhtiö Loxam teki miljoonatarjouksen Ramirentistä 1:58
Suomalainen Ramirent sai lähes miljardin euron ostotarjouksen Ranskasta.

Omistajatietopalvelu Holdingsin mukaan ranskalaiselle Loxamille myytävän Ramirentin omistuksen suurimmat siivut ovat paljolti kansainvälisten pääomasijoitusyhtiöiden ja rahastojen käsissä. Kokonaisuudessaan kyse on siis 970 miljoonan euron kaupasta.

Ramirentin osakkeista 20,11 prosenttia on ruotsalaisella pääomasijoitusyhtiöillä Nordstjernanilla. Toiseksi suurin omistaja on suomalainen Julius Tallberg 11,41 prosentin osuudella.

Nämä tiedot löytyvät myös Ramirentin omilta sivuilta, mutta hallintarekisteröidyt osakkeet sieltä puuttuvat.

Ruotsalainen omistajatietopalvelu Holdings kerää omistustietoja monista lähteistä, joten heillä on listattuna myös sellaiset, joiden omistus on hallintarekisterin suojassa.

Näiden tietojen perusteella Ramirentin kolmanneksi suurin omistaja on Norges Bank eli Norjan valtion öljyrahasto, jolla on vajaan kolmen prosentin siivu yhtiöstä.

Merkittäviä henkilöomistajia ei aivan listan kärkipäässä näy.

Holdingsin listassa Ramirentin 35. suurin omistaja on Yrjö Liehunen, joka on tunnettu maalausurakoitsijana. Hänen 301 000 osakkeestaan ranskalaiset maksavat 9,00 euron osakekohtaisella hinnalla runsaat 2,7 miljoonaa euroa.

Sijalla 44 on Riikantorppa, jonka omistus siirtyi Niklas Herlinin jälkeen hänen pojalleen Heikki Herlinille. Tuosta 200 000 osakkeen potista ranskalaiset ovat valmiita maksamaan 1,8 miljoonaa euroa.

Jaetulle sijalle 44 yltää myös Etola-konsernin pääomistajana tunnettu sijoittaja Erkki Etola, jonka Ramirent-omistuksesta irtoaa Loxamilta samaan tapaan 1,8 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat