Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustamakkara-endiivipiirakka (Tarte de boudin) 4:lle

Julkaistu 14.11.2003 14:19(Päivitetty 16.02.2005 14:37)

Katin vieraana Ihanassa aamussa vieraili Kokkisodasta tuttu Helena Puolakka , joka tällä hetkellä toimii Lontoossa ravintola Sonny'sin keittiömestarina.

Mustamakkarapiirakka

MustamakkarapiirakkaCopyright MTV Oy 2003
  • 1,5 - 2 endiiviä
  • nokare voita
  • 2 - 3 rkl hienoa sokeria
  • 1 - 2 appelsiinin raastettu kuori
  • n. 0,5 dl appelsiinin mehua
  • ripaus suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • mustamakkaraa
  • pakastevoitaikinaa
  • 1. Varaa ruokailija kohden n. endiivi ja mustamakkaraa 10-12 cm:n pätkä.
  • 2. Valmista ensin karamellisoitu endiivi. Leikkaa endiivit ohuiksi viipaleiksi. Sulata voinokare pannulla ja kuumenna pannu aika kuumaksi varsinkin, jos endiiviviipaleita on paljon (viipaleista irtoaa nestettä). Kuullota hetken aika ja ripottele joukkoon sokeria. Sekoita ja anna sokerin sulaa ja alkaa karamellisoitua. Lisää joukkoon appelsiinikuoriraaste ja appelsiinimehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna karamellisoitua loppuun, mutta varo ettei pala.
  • 3. Poista mustamakkarasta kuori varovasti. Leikkaa terävällä veitsellä n.2 cm:n paloiksi.
  • 4. Kauli taikinasta n. 2 mm:n paksuisia levyjä ja ota niistä pyörylät, jotka ovat vähän isommat kuin pikkuvuoat.
  • 5. Voit käyttää pieniä pinnoitettuja tai keraamisia piirasvuokia tai yhtä isoa vuokaa. Voitele käyttämäsi vuoat hyvin.Voit laittaa vuoan pohjalle myös pohjan kokoisen voidellun leivinpaperipalan.
  • 6. Levitä vuokien pohjalle endiivi. Nosta mustamakkarapalat endiivien päälle pystyyn vieri viereen.
  • 7. Nosta makkaroiden päälle taikinapyörylä ja paina reunat tiiviisti täytteen ja vuoan väliin. Voitele piirakat ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia vähän uunin keskitson alapuolella. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa vähennä lämpöä.
  • 8. Anna piirakoiden levähtää hetki ennen kumoamista lautaselle. Tarjoa lisäksi vihersalaattia.

- Toim. Kati Nappa ja Helena Puolakka

Lisää aiheesta:

Saitko tällaisen ajanvarausviestin? Varo huijausta!Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaaTiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:54
    Verkkohuijaukset

    Saitko tällaisen ajanvarausviestin? Varo huijausta!

  • 06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • Eilen19:07
    Varhaiskasvatus

    Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"

  • Eilen18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!