Islamilaisen yhdyskunnan puheenjohtaja järkyttyi poliitikkojen tavasta puhua al-Holin suomalaisista: "Ihan kuin ei puhuttaisi ihmisistä ollenkaan, vaan puhutaan joistain eliöistä"

Pitäisikö Isis-naiset ja -lapset hakea Syyriasta Suomeen? Näin muslimiyhteisössä ajatellaan 7:36
Muslimiyhteisön puheenjohtaja Pia Jardi toisi halukkaat al-Holin suomalaisnaiset- ja lapset Suomeen.

Islamilaisen yhdyskunnan Tariq Al-Hidayan puheenjohtaja on ollut järkyttynyt korkeassa asemassa olevien poliitikkojen tavasta keskustella al-Holin leirin suomalaisista naisista ja lapsista.

Keskustelu Syyrian al-Holin leirillä asuvien suomalaisnaisten ja heidän lastensa kohtalosta käy tällä hetkellä kuumana. Toistaiseksi ei ole tehty päätöstä siitä, haetaanko suomalaisia al-Holista vai jätetäänkö heidät sinne.

MTV Uutiset Live vieraili muslimiyhteisössä selvittämässä, mitä mieltä he ovat al-Holin naisten ja lasten Suomeen palautuksesta.

Islamilaisen yhdyskunnan, Tariq Al-Hidayan, puheenjohtaja Pia Jardi ilmaisee heti huolensa ministerien tavasta keskustella aiheesta.

– Minä olen ollut aika järkyttynyt siitä, miten jopa ministerit puhuvat perustuslain vastaisesti tästä asiasta. Keskustelua käydään oudoissa sfääreissä. Ihan kuin ei puhuttaisi ihmisistä ollenkaan, vaan puhutaan joistain eliöistä.

– On ollut todella järkyttävää huomata, että niin korkeassa asemassa olevat poliitikot käyttävät retoriikkaa, kuten terroristit tai syytetyt. Ihmiset on syytetty ilman, että heitä olisi tuomittu mistään, toteaa Jardi.

Halukkaat Suomeen

Jardin mielestä al-Holin leirin suomalaiset naiset ja lapset tulisi tuoda Suomeen.

– Jos äidit ovat halukkaita tulemaan, ilman muuta heidät pitäisi lapsineen tuoda tänne. Millaisella omallatunnolla voimme jättää äidit niihin oloihin?

Jardi on kuitenkin huolissaan siitä, miten palautetut naiset saataisiin mukaan suomalaiseen muslimiyhteisöön, jotta he voisivat integroitua yhteiskuntaan.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta! 

Oikaisu 13.12.2019 kello 16.20: Korjattu otsikkoa. Pia Jardi ei ole muslimiyhteisön puheenjohtaja, vaan Islamilaisen yhdyskunnan Tariq Al-Hidayan puheenjohtaja. 

Lue myös:

    Uusimmat