Musk ja Diess kävivät tyyppaamassa toistensa uutuusmallit, bromanssi sai jatkoa: "Hyvä vertailukohta meille"

Tässä on Volkkarin ensimmäinen sähköautomalli 1:34
ID.3 on Volkkarin ensimmäinen sähköautoksi alusta lähtien kehitetty auto.

Autopomojen hyvät välit herättivät kysymyksen mahdollisesta kumppanuudesta.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ja Volkswagenin pääjohtaja Herbert Diess ovat tunnetusti hyvissä väleissä ja kehuja on jaettu puolin ja toisin.

Tämä ei ole autoalalla mitenkään itsestäänselvää, sillä Volkswagenin uuden ja hiljalleen laajenevan ID-sähköautomalliston myötä yhtiöt kilpailevat yhä vakavammin samoista ostajista.

– Kunnioitamme Teslaa suuresti. He ovat kilpailija, jonka otamme hyvin vakavasti, Diess kehaisi kalifornialaisvalmistajaa viime vuonna.

Diessin kommenttia oli edeltänyt Muskin twiitti, jossa hän totesi Volkswagenin tekevän sähköautojen yleistymisen eteen enemmän töitä kuin yksikään toinen suuri autovalmistaja.

Uutuusmallien testailua puolin ja toisin

Nyt Musk ja Diess ovat jälleen tavanneet lämpimissä merkeissä.

Saksassa tällä viikolla vieraillut Musk oli käynyt koeajamassa Volkswagenin uuden ID.3:n ja päässyt myös vilkaisemaan vielä ensiesittelyään odottavaa ID.4:ää.

Kaksikon tapaamisesta LinkedIn-tilillään kertonut Diess totesi Muskin kaivanneen ID.3:een hieman enemmän voimaa kovemmilla nopeuksilla ajettaessa. Diess kuittasi tämän toteamalla, että sporttisempaa ajokokemusta etsivälle on konsernilla tarjota esimerkiksi Porsche Taycan.

Myöhemmin Diess kertoi, että hän oli itse päässyt Tesla Model Y:n ratin taakse ja olevansa "äärimmäisen vaikuttunut".

– Tämä auto on meille monessa mielessä – ei toki kaikissa – hyvä vertailukohta, Diess sanoi ja mainitsi Teslan vahvuuksiksi muun muassa käyttäjäkokemuksen, autojen päivitettävyyden, ajettavuuden, latausverkoston ja toimintamatkan.

– Model Y on tehty alusta alkaen sähköautoksi, kuten myös ID.3. Monet kilpailijamme käyttävät edelleen polttomoottoriautojensa pohjaratkaisuja, mistä johtuen he eivät pysty valmistamaan parasta mahdollista sähköautoa.

Diess uskoo, että se kykenee kuromaan Teslan kerryttämän etumatkan kiinni muutamassa vuodessa.

Muskin ja Diessin kaverilliset välit ovat herättäneet keskustelua valmistajien mahdollisesta yhteistyöstä, mutta Diess ampui nämä huhut alas välittömästi.

Lähteet: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat