Volkkari ampuu kovilla: Tähtää maailman johtavaksi sähköautovalmistajaksi – "Luotamme siihen, että pysymme Teslan kyydissä"

Tässä on Volkkarin ensimmäinen sähköautomalli 1:34
ID.3 on Volkswagenin ensimmäinen täysiverinen sähköauto.

Volkswagen haluaa päihittää Teslan. Se uskoo menestyksen avainten löytyvän innovatiivisuudesta ja joustavuudesta.

Volkswagen-konsernin pääjohtaja Herbert Diess haluaa ohittaa amerikkalaisen Teslan ja nostaa yhtiönsä johtavaksi sähköautonvalmistajaksi.

Pääjohtajan taistelutahtoa uhkuva sanoma lienee suunnattu erityisesti kalifornialaisyhtiön elohopeamaiselle pääjohtajalle Elon Muskille.

– Kisa on käynnissä ja siinä voi käydä miten tahansa. Luotamme siihen, että pysymme Teslan kyydissä ja pääsemme jossakin vaiheessa heidän ohitseen, Diess kertoi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

Diessin uhman taustalla lienee viime viikolla julkistettu pörssiuutinen, jonka mukaan Teslan markkina-arvo päihitti Volkswagenin 100 miljardin dollarin eli 90 miljardin euron markkina-arvon.

Sähköauto ei ole enää kummajainen

Teslan ympärillä vellovasta hurjasta hypestä kertoo se, että Volkswagen-konserni valmisti viime vuonna lähes 11 miljoonaa autoa. Teslan vastaava lukema oli 367 500 sähköautoa.

Muskin johtama Tesla on lähes yksin kyennyt muuttamaan sähköautoiluun liittyviä mielikuvia. Kaapelin päähän sidotusta, kivenheiton kulkevasta kummajaisesta on tullut suorituskykyinen ja kiva kulkupeli.

Yhtiön siekailemattomuudesta kertoo Teslan ensimmäinen Eurooppaan rakennuttama autotehdas. Berliinin liepeille nouseva tuotantolaitos sijaitsee Saksan autoteollisuuden sydänmailla.

Kolme avainta menestykseen

Volkswagen yrittää kuroa välimatkaa umpeen investoimalla vaihtoehtoisiin käyttövoimiin ja akkukennoihin, Davosin talousfoorumissa vieraillut Diess valotti. Mutta kilpakumppani-Teslan tietotaito takaa yhtiön turnausvalmiuden vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Diess on peräänkuuluttanut johtajiltaan ennakkoluulottomuutta ja joustavuutta autoalan murroksessa.

– Joustavin ja innovatiivisin, mutta toisaalta myös mittakaavaltaan riittävän suuri yhtiö tulee tässä kisassa pärjäämään, Diess linjasi Davosissa.

Volkswagen on aloittanut Saksassa täyssähköisen ID.3-mallinsa tuotannon. Viistoperäisestä ja kohtuuhintaisesta sähköautosta tulee Euroopassakin hyvin myyneen Teslan Model 3:n suora haastaja.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat