Mainos

Musiikkikeskuksesta vetoomus Jyväskylässä

Joukko jyväskyläläisiä kulttuuritoimijoita antoi tänä iltana Jyväskylän kaupunginvaltuustolle vetoomuksen musiikki- ja taidekeskuksen puolesta. Kaupunginvaltuuston toivotaan tekevän selkeän päätöksen keskuksen toteuttamisesta mahdollisimman nopeasti.

Jyväskylässä halutaan kuulla ja harrastaa musiikkia akustisesti paremmissa tiloissa.

Jyväskylän kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja, professori Jukka Louhivuori pitää tavoitteena, että noin 125 miljoonaa markkaa maksava talo valmistuisi kuluvan valtuustokauden aikana. Kustannusarvioon sisältyy samaan kiinteistöön kuuluvan Valtiontalon peruskorjaus. Talon suunnitelmat valmistuivat kansainvälisen arkkitehtikilpailun tuloksena vuonna 1998, mutta kaupungin taloudellinen tilanne ei ole vielä sallinut rakennustöiden aloittamista.

-Jyväskylä on maan kasvukeskuksiksi nimetyistä kaupungeista ainoa, jolla ei ole konserttitaloa, Jukka Louhivuori sanoo. -Musiikin kuunteleminen salissa, jossa on huono akustiikka, on kuin katselisi taideteosta hämärän keskellä. Jyväskylän parhaat konserttisalit löytyvät tällä hetkellä Jyväskylän kaupunginteatterista ja Taulumäen kirkosta. Teatterin salissa käytetään sähköistä akustiikkaa. Musiikin esittämisen tarpeisiin se ei kuitenkaan ole yhtä hyvä ratkaisu kuin aito akustiikka.

Jyväskylän keskustaan valmistuisi musiikki- ja taidekeskuksen myötä kokonainen "taiteiden kortteli" kunnostustöiden alla olevan Kirkkopuiston ympärille kävelykadun päähän. Konserttitalon lisäksi tältä alueelta löytyisivät myös taidenäyttelyt ja teatteri.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.