Mainos

Musharraf: Pakistan valmis sotaan, jos Intia hyökkää

Pakistan lupaa vastaiskua, jos Intia aloittaa sodan sitä vastaan. Iso-Britannian ulkoministeri on matkustanut Pakistaniin neuvottelemaan kriisistä.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf lupaa täyttä vastaiskua, jos Intia aloittaa sodan Pakistania vastaan. Lisäksi Musharraf vakuutti, ettei Pakistanin maaperältä tehdä hyökkäyksiä intialaiskohteisiin Kashmirissa. Presidentin linjapuhe oli sävyltään kovempi kuin osattiin odottaa.

Musharraf piti puheensa vain muutamia tunteja ennen Iso-Britannian ulkoministerin Jack Strawn saapumista Pakistanin pääkaupunkiin Islamabadiin. Straw matkusti Islamabadiin neuvottelemaan Kashmirin kriisistä.

Strawin tarkoituksena on etsiä keinoja mahdollisen sodan torjumiseksi Pakistanin ja Intian välillä. Straw matkustaa myös Intiaan.

Kashmirin vuoristossa arviolta miljoona miestä aseissa ja hyökkäysvalmiina. Viime viikolla Intian pääministeri sanoi ajan tulleen ratkaisevaan taisteluun. Tänään Pakistan vastasi. - Jos meidät syöstään sotaan, muslimi ei pelkää eikä peräydy. Pakistan vaan on valmis taisteluun tunnuksella Allah on suuri, presidentti Pervez Musharraf uhkasi.

Etelä-Aasian kaksi ydinasemaata käyttävät kovinta kieltä aikoihin. Intia on syyttänyt Pakistania Kashmirin kapinallisten tuesta. Pakistanin presidentti kuitenkin vakuutti, että maa ei osallistu Kashmirissa toimivan vapausliikkeen toimintaan. Intia kimmastui heti ja illalla sen apulaisulkominsteri sanoi suoraan, ettei usko Pakistanin väitettä.

(MTV3- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.