Musertavat uutiset saapuivat kuusi tuntia ennen synnytystä: ”Vaapuin makuuhuoneeseen aviomieheni luo ja annoin itseni itkeä”

Viimeisillään raskaana oleva yhdysvaltalaisnainen epäili, ettei hänen rinnastaan löytynyt kyhmy liittynyt raskauteen. Epäily osoittautui todeksi.

Brooke Taylor, 32, huomasi ensimmäisen raskautensa aikana kyhmyn rinnassaan. Lääkäri neuvoi naista odottamaan, sillä kyhmy saattaisi liittyä raskauteen. Brooke kuitenkin aavisti, että jotain oli pielessä. Muutaman viikon kuluttua hän vaati lääkäriään tarkastamaan kyhmyn.

– Otin paitani pois ja sanoin: ”En lähde ennen kuin kokeilet tätä”, Brooke kertoo Good Morning American haastattelussa.

Kun lääkäri kokeili kyhmyä, väri pakeni hänen kasvoiltaan. Seuraavana päivänä Brooken rinnoista otettiin ultraäänikuva sekä solunäyte. Tutkimusten jälkeisenä aamuna hän sai puhelun. Viimeisillään raskaana olevalla Brookella oli rintasyöpä. Hänen oikeassa rinnassaan oli kaksi kasvainta ja vasemmassa rinnassaan yksi kasvain. Brooke kantoi BRCA1-geeniä, joka altistaa rinta- ja munasarjasyövälle.

– Vaapuin makuhuoneeseen aviomieheni luo ja annoin itseni itkeä, Brooke muistelee haastattelussa.

Kuusi tuntia uutisten jälkeen Brooke synnytti esikoisensa

Brooken esikoinen syntyi heinäkuun lopulla. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Itkua ei ehtinyt kestää kauan, kun Brooke sai jo seuraavan puhelun. Naisen pitäisi mennä sairaalaan mahdollisimman nopeasti, jotta hänelle voitaisiin suorittaa hätäsektio. Sen jälkeen syöpähoidot päästäisiin aloittamaan.

Noin kuusi tuntia sen jälkeen, kun Brooke sai tietää sairastavansa rintasyöpää, hän synnytti esikoisensa. Vastasyntynyt tyttö oli terve. Vanhemmat olivat samanaikaisesti iloisia perheenlisäyksestä sekä shokissa sairaudesta.

Kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen Brooke aloitti sytostaattihoidot. Tuoreen äidin rinnat ja kenties myös munasarjat tullaan poistamaan.

Toiveena, että vuoden päästä syöpä on enää muisto

Syöpähoitojen vuoksi Brooke on vauvansa tapaan kalju. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Vakava sairastuminen on tehnyt vauva-arjesta erityisen raskasta. Syöpähoitojen uuvuttama Brooke nukkuu paljon tyttönsä kanssa. Tuore äiti kokee, että shokin laannuttua hän pystynyt paremmin luomaan yhteyttä lapseensa äitinä.

– Pystyn paremmin tasapainoilemaan syöpähoitojen ja äitiyden välillä, Brooke luonnehtii.

Brooke toivoo, että hänen tyttärensä yksivuotissyntymäpäivillä rintasyöpä on enää vain muisto. Brooken lääkäri taas toivoo, että tytön 5-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Brooke voi erottaa lääkärinsä.

Raskaanakin voi sairastua rintasyöpään

Brooken tarina on hyvä muistutus siitä, että rintasyöpä vaikuttaa myös nuoriin, hedelmällisessä iässä oleviin naisiin. Rinnat tulee tarkastaa kyhmyjen varalta myös raskausaikana, eikä mahdollista löydöstä tule sivuuttaa raskauteen vedoten. Raskaus ei suojaa rintasyöpään sairastumiselta.

Rintojen koko, muoto ja kiinteys vaihtelevat iän, kuukautisten, raskauden ja imetyksen aikana. Poikkeavan muutoksen huomaaminen on helpointa, jos rintojaan seuraa säännöllisesti, kertoo Kaikki syövästä -sivusto.


Lue myös:

    Uusimmat