Murkinamiehen rötökset syyttäjälle

Murkinamieheksi kutsuttu mies mussutti murtokohteissaan taloista löytämäänsä ruokaa. Murtautujan mukaan lähti myös alkoholia ja rahaa.

Kainuussa mökki- ja asuntomurroista epäillyn niin sanotun murkinamiehen rötössarja etenee syyttäjälle. Kajaanin poliisi on saanut tapauksen tutkinnan päätökseen.

Murtautujalle oli ominaista, että hän asusteli ja ruokaili murtokohteissaan Kajaanissa ja Sotkamossa. Mukaansa hän otti lähinnä erilaisia ruokatarpeita, alkoholijuomia, koruja ja rahaa.

Teosta epäilty on syntynyt vuonna 1964. Hänen epäillään murtautuneen toissa kesänä viiteen asuntoon Kajaanin kaupungin alueella sekä yhdeksääntoista mökkiin Nuasjärven ja Oulujärven rannoilla.

Poliisin mukaan syyteharkintaan lähtevissä esitutkintapöytäkirjoissa on rikosnimikkeinä muun muassa viisi törkeää varkautta sekä yhdeksäntoista varkautta tai varkauden yritystä. Asianomistajia on yli 40.

Tutkinnassa on selvitetty epäillyn osuutta vajaaseen kymmeneen muuhun rikokseen. Näiden osalta näyttöä ei ole kuitenkaan saatu.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat