Murhakuulusteluja pakeneva McAfee piiloutui hiekkaan: "Minut aiotaan tappaa"

Keski-Amerikassa sijaitsevan Belizen poliisi on etsintäkuuluttanut tietoturvayhtiö McAfeen perustajan John McAfeen liittyen yhdysvaltalaismiehen murhaan.

Poliisia edelleen pakoileva McAfee on antanut haastattelun teknologiasivusto Wiredille. Wiredin mukaan McAfee oli nähnyt poliisit, kun he olivat saapuneet tutkimaan hänen asuntoaan.

Hän kertoo piiloutuneensa hiekkaan ja laittaneensa pahvilaatikon päähänsä, jotta hän pystyi hengittämään.

- Se oli erittäin epämukavaa. Mutta he (poliisit) aikovat tappaa minut, jos he löytävät minut, McAfee kertoo Wiredille.

McAfeeta halutaan kuulustella hänen naapurinsa Gregory Faullin ampumisesta. McAfeen mukaan hän ei tiedä mitään tapauksesta.

- Kuulin vain, että häntä oli ammuttu.

McAfee kertoo uskovansa, että 52-vuotiaan Faullin surmannut luoti oli itse asiassa tarkoitettu hänen tappamiseensa ja että murhaaja oli erehtynyt henkilöstä.

- Uskon, että tappajat menivät väärän taloon. Hän on kuollut - he tappoivat hänet. Se pelästytti minut, kertoo McAfee.

Mikäli McAfee todetaan osalliseksi naapurinsa murhaan, rikoksen taustalla saattaa olla riita koirista. Faull oli muiden naapureiden tavoin valittanut McAfeen kuudesta koirasta, ja asiasta oli tehty viime viikolla virallinen valituskin. McAfeen mukaan hänen koiransa myrkytettiin viime perjantaina.

McAfee syyttää koirien kuolemasta Belizen viranomaisia, joiden kanssa hän on ollut hankaluuksissa kuukausien ajan. Tietoturvayhtiön perustaja uskookin, että koirien myrkyttämisellä yritettiin saada hänet poistumaan maasta.

McAfee ei kuitenkaan aio lähteä Belizestä.

- Viihdyn täällä. Tämä on maailman mukavin paikka, toteaa McAfee.

Lue myös:

    Uusimmat