Kuuro tanssija esiintyi mainoksessa – järkyttyi lopputuloksesta

Mainoskuvassa tämän naisen päästä puuttui jotakin oleellista.

Simone Botha Welgemoed syntyi kuurona. Hän kuitenkin kuulee, kiitos modernin lääketieteen: Welgemoed sai sisäkorvaistutteen vajaan kahden vuoden iässä.

– Silloin olin nuorin lapsi, joka Afrikassa oli saanut sellaisen, ilman implanttiani en kuule yhtään mitään, nainen kertoi 22words-sivustolle.

Sisäkorvaistute on eräänlainen kuulolaite. Se on tarkoitettu ihmisille, joilla on keskivaikea tai vaikea kuulonalenema.

Kun tanssijana toimiva Welgemoed valittiin esiintymään Virgin Active -merkin mainoskampanjassa, hän luonnollisesti innostui – kunnes näki lopullisen mainoskuvan.

– En ole ihminen, joka saarnaa jokaisesta pikkuasiasta, mutta tämä vaikuttaa minuun henkilökohtaisesti ja näkemäni surettaa minua, Welgemoed kirjoitti Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Mainoskuvassa oli useita muitakin malleja. Welgemoedin päästä kuitenkin puuttui kuvassa jotakin oleellista: hänen sisäkorvaistutteensa oli käsitelty pois.

– He menivät ja ilman lupaani päättivät käsitellä implantin pois, koska miksi, Welgemoed ihmetteli huuto- ja kysymysmerkkien säestämänä.

Tässä kuvassa implantti näkyy. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Eikö se sovi heidän täydelliseen pikku kuvaansa, jossa esitellään sitä täydellistä elämää, jota Virgin Active on? No, arvatkaa mitä? Elämä ei ole täydellistä. Kukaan ei ole täydellinen.

Welgemoed kertoo olevansa ylpeästi kuulovammainen ja mainostavansa mielellään aktiivista, tervettä elämäntapaa myös muille kuulo-ongelmista kärsiville. Nyt hänen ei kuitenkaan annettu tehdä niin.

– Ilmeisesti sisäkorvaimplanttini hävetti teitä niin paljon, että teidän piti editoida se pois. No, te editoitte juuri pois osan siitä, kuka olen, ettekä pyytäneet lupaani, eikä tämä ole ok minulle. (Olen) hyvin pettynyt.

Kommentoijat olivat tilanteesta pöyristyneitä ja huomauttivat esimerkiksi, että kukaan ei editoisi silmälaseja pois mallin kasvoilta tai lisäisi amputoitua raajaa takaisin kuvaan. Jostakin syystä kuulolaitteen poistaminen oli kuitenkin mennyt läpi.

Käsittelemätön kuva. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Welgemoedin palaute otettiin vakavasti, ja hän tapasi merkin edustajia. Muokattu mainos korvattiin toisella, jossa sisäkorvaimplantti näkyy.

Welgemoed kiitteli yhtiötä kauniista anteeksipyynnöstä Facebookissa.

– Olen iloinen siitä, että saatoimme keskustella asioista rehellisesti ja positiivisesti, emme vain käsitelläksemme eilen esiin noussutta ongelmaa, mutta myös katsoaksemme tulevaisuuteen ja pohtiaksemme, miten tällaiset asiat voitaisiin ottaa huomioon tulevaisuudessa, hän kirjoitti.

Welgemoedin mukaan yhtiö oli hyvin kiinnostunut kuulemaan hänen mielipiteensä, ja tarjoutui ottamaan palautetta vastaan myös tulevaisuudessa.

Lähde: Facebook, Instagram, Twentytwowords.com, Cochlear.com

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja