Mainos

Mummit-palvelu työllistää eläkeläisiä

Pääkaupunkiseudulle on perustettu uusi hoiva-alan palvelu, joka tarjoaa töitä vain eläkeläisille. Mummit-palvelu työllistää yli 55-vuotiaita eläkeläisnaisia lasten ja ikääntyvien hoivatyöhön. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana parisenkymmentä reipasta ja sosiaalista "Mummia".

Eläkeläiset voivat päättää itse, oman jaksamisensa ja halunsa huomioiden, kuinka paljon työtunteja he haluavat tehdä. Mummit ansaitsevat työllään lisätuloja ja kartuttavat samalla usein pieneksi jääneitä eläkkeitään. Palvelun kautta voi myös syntyä uusia ystävyyssuhteita hoidettavien lapsien ja senioreiden tai Mummi- kollegoiden kanssa.

Palvelu arvostaa eläkeläisten työ- ja elämänkokemusta

Useilla toiminnassa mukana olevilla Mummeilla on kymmenien vuosien työkokemus lasten ja senioreiden hoivatyöstä.Palvelun tarkoituksena on tarjota lapsille turvallista ja rauhallista yhdessäoloa. Ideana on olla lapselle "varamummi", jos oma isoäiti asuu kaukana tai hän puuttuu kokonaan. Palvelu tavoittaa myös joko kotona tai palvelutalossa asuvat vanhukset.

Mummit-palvelu on yhteiskunnallisesti merkittävä: se pitää eläkeläiset aktiivisina kansalaisina, kartuttaa valtion verotuloja, ehkäisee yksinäisyyttä ja luo uusia työpaikkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.