Mullistaako öljy ihonhoidon?

Erilaisia puhdistusöljyjä on valtavasti, joten kaikille ihotyypeille pitäisi löytyä omansa.

Puhdistusöljyt valtaavat markkinoita perinteisempien kasvojenpesutuotteiden keskuudesta. Erityisesti rasvaisesta ihosta kärsivät voivat suhtautua skeptisesti siihen, että he pesisivät jo valmiiksi öljyiset kasvonsa öljyllä.

Kolme ihonhoitoalan ammattilaista kertoo The Huffington Postin artikkelissa, miksi öljy on loistava puhdistustuote.

Öljy vie epäpuhtaudet mennessään

Dermatologiaan erikoistunut kirurgi Ariel Ostad kertoo, että ihotyypistä riippumatta puhdistusöljy sekoittuu ihon luonnollisiin ja kosmetiikasta peräisin oleviin öljyihin. Kun puhdistusöljyn huuhtoo pois, se vie mennessään myös lian ja niin sanonut huonot öljyt.

Kosmeettiseen dermatologiaan erikoistunut Diane Walder kertoo, että kun ihoa hierotaan öljyllä, ihon pinnalla olevat epäpuhtaudet tarttuvat öljyyn kiinni, joten iho jää puhtaaksi ja kosteutetuksi. Öljy ei siis tuki ihohuokosia.

Öljy säilyttää ihon luonnollisen pH-arvon

Estenomi Kayla Causey uskoo, että öljypuhdistus on tilanne, jossa ei voi kuin voittaa. Hän kertoo, että moni öljytön puhdistustuote pesee mukanaan ihon luontaisen öljykerrokset, jolloin ihon luontainen tasapaino järkkyy ja se alkaa lopulta tuottamaan entistä enemmän öljyä.

Öljypohjaiset puhdistustuotteet säilyttävät ihon luonnollisen pH-arvon, mikä estää ihon oman öljyn tuotannon yliaktivoitumisen. Lisäksi eteeriset öljyt ovat luonnostaan antibakteerisia.

Riippuen siitä, millaiselle ihotyypille öljy on tarkoitettu, ne sisältävät useimmiten erilaisia kasviöljyjä, uutteita, esimerkiksi vihreä tee -uutetta ja vitamiineja.

Öljy liottaa ylimääräistä talia

Ostad suosittelee kasviperäisiä aminohappoja sisältäviä puhdistusöljyä erityisesti rasvoittuvalle iholle, koska öljy liottaa ylimääräistä talia. Kuivaihoiset voivat melko huoletta käyttää melkein mitä tahansa öljyä, sillä riskiä ylikosteuttamisesta ei ole.

Sekaihoiset saavat suurimman hyödyn safloriöljypohjaisesta puhdistustuotteesta, koska sen ominaisuudet taipuvat sekä epäpuhtauksien poistoon että kosteuttamiseen. Oliiviöljy sen sijaan ehkäisee ihon ärsyyntymistä, joten herkkäihoisten kannattaa suosia tuotteita, joissa on oliiviöljyä.

Aknesta kärsivän ihon hoitamisesta öljyllä on mielipiteitä puolesta ja vastaan. Walden suosittelee akneihon hoitoon öljyn kaltaisia aineita, kuten silikonia ja glyseriiniä, sisältäviä tuotteita.

Vauvaöljy poistaa meikin, muttei puhdista ihoa

Vauvaöljy sisältää mineraaliöljyä lanoliinia ja hajusteita, toisin kuin puhdistusöljyt. Jotkin puhdistusöljyt tosin sisältävät näitä samoja ainesosia, joten osa tuotteista on hyvin lähellä toisiaan.

Causey kertoo, että vauvaöljy auttaa ihoa säilyttämään kosteuden, mutta samalla se estää sitä hengittämästä, mikä aiheuttaa ihohuokosten tukkeutumista.

Lue myös:

    Uusimmat