Muistatko vielä aikansa kamalimmat sisustusilmiöt? Näiden paluuta tuskin kukaan odottaa!

Muistatko vielä nämä kamalimmat sisustushitit? Näiden paluuta ei odota kukaan! 1:11
Katso video vanhoista sisustushiteistä.

Joka vuosi tulee uusia kuumia sisustustrendejä ja -ilmiöitä. Tässä koottuna vuosikymmenten sisustuksen kamalimpia trendejä, ysäriltä aina tähän päivään asti.

1990-luvun alun lama oli aikaa, jolloin kodin merkitys korostui. Ihmiset alkoivat sisustaa kotejaan persoonallisemmin ja omiin käyttötarkoituksiin sopivimmiksi.

Monen mielestä kamalimpia sisustuksessa käytettyjä huonekaluja ysärillä olivat muun muassa TV-alttarit, ilmalla täytetyt nojatuolit ja CD-telineet.

2000-luvun sisustusbuumista tuli monelle harrastus

2000-luvulla sisustusharrastus villiintyi suunnattomasti Suomessa. Ihmiset hakivat inspiraatiota sisustuksiinsa eri puolilta.

2000-luvun sisustusbuumin hirveimpiä somistajia olivat esimerkiksi sisustustarrat, karvapintaiset tyynyt ja erikoiset lampunvarjostimet sekä viuhkat seinillä.

Katso yllä olevalta videolta, löytyikö sinulta näitä hirvityksiä.

Kestävä kehitys näkyi sisustuksessa vahvasti vuodesta 2010 eteenpäin

2010-luvulla sisustamisessa näkyi vahvasti kestäväkehitys. Vanhoja tavaroita ja esineitä alettiin käyttämään sisustuksessa vahvasti. Ysäriltäkin tuttuja sisustustavaroita alkoi näkyä myös 2010-luvulla.

2010-luvun omituinen sisustusilmiö olivat eurolavat. Näistä ihmiset yrittivät tehdä kaikennäköistä sohvaa, sänkyä ja tv-tasoa. Lisäksi valotaulut ja -kirjaimet olivat täyttä huutoa.

2020-luvun kamalimmat trendit vielä kysymysmerkkinä

2020-luvun sisustuksessa näkyy vahvasti luonnollisuus. Sisustuksessa tähdätään selkeästi aistiystävällisyyteen. Tilat kootaan niin, että ne lisäävät tilassa koettua levollisuuden ja rauhallisuuden tunnetta. Myös vanhat 1980- ja 1990-luvun trendit nostavat uudelleen päätään.

Tältä vuosikymmeneltä ei varsinaisia omituisia trendejä löydy. Voi kuitenkin olla, että vuosien kuluttua ajattelemme boheemin tyylin olleen aivan kamala kaikkine pampaheinineen tai kauhistelemme sitä, kun joka nurkassa piti olla Marimekkoa.

Katso yllä olevalta videolta vuosikymmenten kamalimmat sisustushitit – vai oletko kenties eri mieltä?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat