Nyt on nostalgiaa! Estelle sisusti kotinsa yksityiskohtia myöten 1970-luvun tyyliin – yhteen asiaan veti kuitenkin rajan

Englantilaisnainen on rakastanut vintagea jo opiskeluajoista lähtien. 1970-luvun tyyliin sisustettua kotia fanittavat somessa tuhannet.

Estelle Bilson, 43, on käyttänyt valtavasti aikaa etsiessään huutokaupoista, kirpputoreilta ja eBaysta alkuperäisiä 1970-luvun tunnetuimpia ja ikonisimpia huonekaluja. Estelle, joka on ammatiltaan verhoilija, myös pukeutuu retrosti.

Kaikenlaisesta retroilusta kiinnostunut yhden lapsen äiti asuu Stretfordissa, Englannissa. Hän on viidessä vuodessa rakentanut kolmiostaan pyhätön 1970-luvulle. Asunnon seinät on maalattu oranssin ja vihreän sävyillä, eikä seinien sisällä ole mitään uutena ostettua modernia kalustetta, paitsi imuri ja sängynpatja. Kaikki muu, mukaan lukien katosta roikkuvat discopallot, alkuperäiset aikakauslehdet ja avaruusvaikutteinen televisio ovat suoraan 1970-luvulta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähes kaikki huonekalut on ostettu käytettynä – ei kuitenkaan patja

– Laadukas design on laadukasta, mutta rajan vedin patjan kanssa. En ostaisi patjaa käytettynä. Hyvät yöunet ovat ehdottomia, Estelle toteaa.

Hintalappu hurjan näköisellä kodilla ei kuitenkaan ole päätähuimaava. Hän arvioi kuluttaneensa reilusti alle 2000 euroa kotinsa ulkonäköön. Kaikki on näet ostettu käytettynä.

–  Käytetyn tavaran ei tarvitse olla sekundaa. Vaikka kotimme on täynnä vintage-aarteita, se näyttää silti tyylikkäältä, eikä vanhanaikaiselta. Se on myös kodikas, eikä näytä sekatavarakaupalta, mikä on riskinä, kun alkaa sisustamaan kirpputorilöydöillä, hän sanoo.

Estellen mukaan vintagella sisustaminen on säästeliään ihmisen ratkaisu, mikäli tietää mistä etsiä rahanarvoisia tarjouksia. Keräilyn hän on aloittanut jo 1990-luvulla, jolloin 1970-luku ei ollut muodissa. Ihmiset heittivät käypää tavaraa pois, ja 13-vuotiaasta lähtien Estelle keräsi parhaimmat löydöt parempaan talteen.

– Ostan harvoin mitään uutena, koska voin säästää niin paljon rahaa ostaessani kaiken käytettynä.

Kodin sisustaminen alkoi keittiöstä

Myös Estellen keittiössä kodinkoneet ovat vintagea. Sieltä kaikki myös hänen mukaansa alkoi.

– Halusin vähän väriä keittiön paljaisiin seiniin ja siitä se oikeastaan sitten lähti, hän kertoo.

Seuraavaksi hän löysi eteisen käytävään sopivan vanhan peilin ja jatkoi tyyliä rohkeilla graafisilla tapeteilla. Olohuoneessa perheellä on televisio, josta Austin Powerskin olisi kateellinen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

– Ennen asiat rakennettiin kestämään. Jos jokin meni rikki, se korjattiin, eikä heitetty pois, Estelle kertoo.

"Me emme elä 1970-luvulla..."

Perheellä on modernikin televisio, joka on tarpeellinen perheen neljävuotiaan lapsen takia. Myös älypuhelimet ja tietokoneet löytyvät.

– Me emme elä 1970-luvulla, pidämme vain sen ajan tyylistä, Estelle muotoilee.

Illat hän viettää usein tietokoneen ääressä haravoiden eBayn ja nettikirpputorien tarjontaa. Viimeisimpiä lisäyksiä on ollut discopallo kylpyhuoneessa.

– Joskus joudun matkustamaan toiselle puolelle maata hakemaan jotain tiettyä tavaraa, hän kertoo.

Ladderax -moduulihyllykön hän esimerkiksi haki Southamptonista.

– Useimmiten löydän tavaroita kuitenkin sattumalta, kuten ruokapöytäsettimme ja futuristisen sänkymme.

Kaikki on aikakaudelle uskollista seinille nostettuja taideteoksia yöten. Tretchikoff löytyy makuuhuoneesta ja J. H. Lynchiä olohuoneesta.

– Tyyli oli jännittävämpää, monipuolisempaa ja värikkäämpää, unohtamatta kestävämpää ja parempaa vastinetta rahalle. Kaikki oli ennen paremmin rakennettua verrattuna siihen, mitä voit tänä päivänä ostaa liikkeistä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Suosittu Instagram-tili

Ystävien jatkuvan ihastelun innoittamana Estelle avasi kodilleen oman Instagram-tilin. @70shousemanchester -käyttäjällä on jo yli 30 000 seuraajaa. Eniten kehuja saavat osakseen Estellen matot.

Estelle pyrkii haravoimaan löydöksistään vain parhaat, eikä osta ihan mitä tahansa. Tarkalla silmällä ostaminen onkin hänen mukaansa hänen somesuosionsa salaisuus.

– Jotkut vertaavat kotiani pyhättöön tai museoon, mutta se ei ole kumpaakaan. Tämä on meidän kotimme ja me päätimme sisustaa sen asioilla, jotka tekevät meidät onnelliseksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat