Muistatko Jari-Matti Latvalan rajun avautumisen Sebastien Ogierista? Rallitähtien suhde uuteen testiin – maailmanmestarilta upeita sanoja Latvalasta

Rallin seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on lausunut kauniita sanoja uudesta pomostaan Jari-Matti Latvalasta. Latvala on aiemmin kertonut, että kaksikon yhteistyössä oli ongelmia Volkswagen-aikoina. 

Ogierin edustama Toyota-tiimi jysäytti perjantaina uutispommin, kun se ilmoitti Latvalan ottavan sivuun astuvan Tommi Mäkisen paikan tallipäällikkönä.

Latvala ajoi omalla urallaan vuodet 2013-2016 Ogierin tallitoverina Volkswagenilla ja jäi MM-titteleitä kahmineen ranskalaisen varjoon. Nyt 35-vuotiaasta Latvalasta tulee kaksi vuotta vanhemman Ogierin pomo. 

Ogier kommentoi Toyotan uutta järjestelyä Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalan yhteydessä perjantaina. 

– Ei ole olemassa ihmistä, joka suhtautuisi intohimoisemmin MM-ralliin ja tietäisi enemmän lajin historiasta kuin Jari-Matti. Olen varma, että hän panostaa kaiken energiansa uuteen työhön, Ogier totesi Dirtfish-sivuston mukaan

– Moni varmasti yllättyi tästä uutisesta, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten asiat sujuvat ensi vuonna. Meillä on aina ollut hyvä suhde, joten odotan ensi kautta innolla, Toyotalla kuljettajien MM-tittelin päättyneellä kaudella saavuttanut Ogier lisäsi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Latvala on kuitenkin kertonut kaksikon väleistä ja yhteistyöstä myös päinvastaista. Suomalaiskuski kritisoi avoimesti Ogierin tiimityökykyjä kauden 2017 alla siirryttyään sarjan jättäneeltä Volkswagenilta Toyotalle

– Mä sanon sen nyt tässä, en ole sitä aikaisemmin sanonut. Volkswagenilla en pystynyt tekemään Sebastien Ogierin kanssa yhteistyötä. En voinut keskustella hänen kanssaan testien jälkeen. Hän on valtavan hyvä kuljettaja, mutta hän ei halua jakaa informaatiota, Latvala kertoi tuolloin Huomenta Suomessa.

MM-rallin kauden 2021 on tarkoitus käynnistyä Monte Carlossa 21. tammikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat