Latvala avautuu ensi kertaa ongelmistaan Ogierin kanssa – "En pystynyt tekemään yhteistyötä"

Latvala kertoo ongelmistaan Ogierin kanssa 10:18

Toyotalle täksi kaudeksi siirtynyt Jari-Matti Latvala avautuu ensimmäistä kertaa ongelmistaan entisen tallikaverinsa Sebastien Ogierin kanssa.

Latvala ajoi Volkswagenilla Ogierin tallikaverina neljä edellistä kautta. Kun saksalaistalli jätti yllätyspäätöksellä rallin MM-sarjan, Ogier siirtyi M-Sportille ajamaan Fordia ja Latvala napattiin suomalaisjohtoisen Toyotan riveihin.

Se on ollut Latvalalle myös helpotus, sillä hän jäi Ogierin varjoon Volkswagenilla. Ranskalainen voitti neljä mestaruutta peräkkäin Latvalan jäädessä nuolemaan näppejään. Pahin tapahtui kuitenkin kulisseissa.

– Mä sanon sen nyt tässä, en ole sitä aikaisemmin sanonut. Volkswagenilla en pystynyt tekemään Sebastien Ogierin kanssa yhteistyötä. En voinut keskustella hänen kanssaan testien jälkeen. Hän on valtavan hyvä kuljettaja, mutta hän ei halua jakaa informaatiota, Latvala kertoi Huomenta Suomessa.

– Tykkään siitä, että käydään läpi niitä juttuja – mitä jousta, mitä vakaajaa käytetään. Se ei ollut mahdollista. Se oli mulle vaikeus.

Aiemmin urallaan Latvala teki läheistä yhteistyötä esimerkiksi Petter Solbergin ja Mikko Hirvosen kanssa. Yhteinen sävel on löytynyt myös Toyotalla, missä tallipäällikkö Tommi Mäkisen lisäksi Latvala puhaltaa yhteen hiileen suomalaisten tallikavereidensa Juho Hännisen ja Esapekka Lapin kanssa.

Latvala aloitti kauden upealla kakkossijalla Monte Carlossa. Vaikka voittoa juhli juuri Ogier, palkintopalli maistui Latvalasta hyvältä edellisvuoden katastrofikauden jälkeen. Asetelma Ogierin kanssa oli osasyy huonoihin esityksiin ja MM-sarjassa vasta kuudenteen sijaan.

– Sitä kautta tulee jännitteitä tiimissä. Sitten menee jossain vaiheessa lukkoon eikä saa itsestään parasta irti.

Rallikausi jatkuu kahden viikon päästä Ruotsissa.

Lisäys: Latvala otti yhteyttä jutun julkaisun jälkeen ja korosti, että henkilökohtaiset välit Ogieriin olivat erinomaiset edellä mainituista ongelmista huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat