Muista nämä suunnitellessasi Kaakkois-Aasian reissua

Kun Kaakkois-Aasian matkaa suunnittelee, kannattaako reissuun lähteä omatoimisesti vai kenties turvautua järjestettyyn reissuun? Entä onko alueella turvallista matkustaa? Matkatoimisto Aventuran tuotantopäällikkö Sanna Länsivierto vastaa.

Matkatoimisto Aventuran tuotantopäällikkö Sanna Länsivierto suosittelee kaukomatkalle mielivää ensiksi pohtimaan sitä, mitä matkallaan haluaa nähdä ja kokea, sekä kuinka pitkään matkalla on tarkoitus olla.

– Suomalainen matkanjärjestäjä osaa varmasti suositella käynnin arvoiset kohteet ja omaa mielenkiintoa mukailevan matkaohjelman. Alueen tunteva toimisto takaa varmasti onnistuneen reissun. Monet kohteet ovat turvallisia ja erilaisia palveluntarjoajia on useita, ja siksi alue on myös omatoimisesti saavutettavissa.

Länsivierto sanoo viisumienkin hankinnan olevan suhteellisen helppoa, mutta käytäntöjen vaihtelevan maittain. Osassa kohteista viisumin saa paikan päällä maahan saavuttaessa, ja sitä varten ei tarvita ennakkojärjestelyitä.

Käytännön järki mukana

Länsivierron mukaan matkustaminen Kaakkois-Aasiaan on turvallista, kun muistaa ottaa mukaansa maalaisjärkeä.

– Isoissa kaupungeissa on aina isojen kaupunkien ongelmat, mutta maiden kansat ovat hyvin ystävällisiä. Käytännön järkeä käyttämällä ongelmat yleensä vältetään.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja