15 upeaa ja salaista rantakohdetta maailmalta

Etsitkö itsellesi piilopaikkaa tai lomakohdetta, missä et törmää turistimassoihin ja saat nauttia luonnon tarjoamista viihdykkeistä? Tässä on 15 salaista rantaa, joilla pääset varmasti rauhoittumaan.

Monelle matkailijalle on seuraava varmasti tuttua: rannat ovat liian täynnä, liian meluisia ja ympäristö ei ole tarpeeksi seesteinen nauttiaksesi upeista sinisen sävyistä ja valkoisesta hiekkarannasta.

Hyvä uutinen on se, että maailmassa on vielä jäljellä monta tuntematonta hiekkarantaa, autuasta piilopaikkaa, joiden kulttuuri on pysynyt koskemattomana turismilta.

Haluat sitten löytää parhaat surffauspaikat, sukeltaa merten syvyyksiin tai rentoutua rantatuolissa cocktail kädessä, nämä Travel + Leisure -sivuston listaamat salaiset rannat yllättävät sinut varmasti rauhallaan ja maisemillaan.

1. Todos Santos, Baja California Sur, Mexico

Tämä taiteilijasiirtokunta on sekä lämpötilaltaan että asenteeltaan paljon mukavampi kuin paremmin tunnettu Cabo San Lucas. Tyynenmeren tuulet luovat rosoisia aallokkoja, mikä tekee tästä rennosta yhteisöstä surffareiden paratiisin. Uimareiden kannattaa odotella tyynempiä päiviä.

2. Puako, Big Island, Havaiji

Konan lentokentän ja Kohalan rannikon isojen lomakohteiden välissä sijaitsee Puako, pieni ja rento asuttu erillisalue, jossa on yksi päätie ja sekatavarakauppa. Sukeltajat, melojat ja auringonpalvojat voivat nähdä suojeltuja merikilpikonnia Puakon riutan vuorovesialtailla tai syvemmällä kallioilla suunnatessa surffaamaan. Alueelta löytyy myös muinaisia kalliokaiverruksia.

3. Ibo Island, Mosambik

Quirimbasin saaristossa sijaitseva Ibo Island on saarista kaikista helppopääsyisin. Saaristoon kuuluu yhteensä 32 saarta, joita on ehdotettu UNESCO:n maailmanperintökohteiksi monimuotoisuutensa ja kulttuurisen harmoniansa vuoksi. Ibolla pääset nauttimaan sädehtivästä turkoosista vedestä ja erinomaisesta tilaisuudesta snorklata haaksirikkoutuneiden laivojen keskellä. Voi myös harrastaa syvänmeren sukellusta!

4. Phu Quoc Island, Vietnam

Tämä suurin saari Thaimaan lahdella on lähempänä Kambodzaa kuin Vietnamin mannerta. Sen seurauksena saarella on huomattavat armeijavoimat. Phu Quocissa on vain 100 000 asukasta. Se on melko kehittymätön turistikohde, mutta tunnetaan upeista ja siisteistä rannoistaan sekä maan parhaasta kalakastikkeesta. Vaniljanvalkoisilta rannoilta löytyy palmujen ympäröimiä vierasmajoja.

5. Salema, Portugali

Salema sijaitsee 3 tuntia etelään Lissabonista, ja se on pieni kalastajakylä, joka tunnetaan Atlantin lempeästä läheisyydestä kahden jyrkänteen välissä. Salema on pysynyt kunnioitettavan alkuperäisenä, ja sieltä löytyy yksi pääkatu, ulkoilmatori, jolta saat tarvikkeet ihanalla piknikille ja kourallinen ravintoloita.

6. Bethany Beach, Delaware, USA

Täältä löytyvä puinen jalkakäytävä bändijalustoineen, herkkutiskit sekä minigolfrata tekevät kohteesta uskollisen amerikkalaiselle tyylille. Pääset nauttimaan kilometrejä pitkästä rantaviivasta, ja kohde antaa erinomaiset puitteet veneilylle ja kalastukselle.

7. Palm Beach, Barbuda

Tämä kohde ansaitsee romanttisimman saaren tittelin. Vaikka Barbudan sisarsaarelta löytyy hotelleja ja menoa moneen lähtöön, tarjoaa Palm Beach varsinaisen rauhan tyyssijan. Täältä löytyy hiljaisia rantoja vaaleanpunaisella hiekalla, lintujen rauhoitusalue, missä on yli 170 eri lajia, sekä vain muutama lomakeskus, joten rauha saarella on taattu.

8. Cirali Beach, Turkki

Uhanalaiset valekarettikilpikonnat, jotka pesivät tällä alueella, pitävät kehityksen loitolla. Paikka sijoittuu monen suojellun alueen väliin, joten luonto on pysynyt sanoinkuvaamattoman kauniina ja koskemattomana. Cirali Beach tunnetaan tuoreesta, suoraan puutarhasta ruokapöytään -tyyppisestä ruoastaan sekä pienistä perheiden pitämistä vierasmajoista. Täällä voit myös ruokkia seikkailumieltäsi, nimittäin paikalta löytyy muun muassa vesiputouksen keskellä sijaitseva ravintola.

9. Koh Lanta, Thaimaa

Koh Lanta sijaitsee kaukana Phuketin ja Phi Phin sekamelskasta. Saarelle pääsee veneellä tai autolla tunnissa Krabin lentokentältä. Paikalta löytyy useita auringon paahtamia rantoja koskemattomalla hiekalla sekä snorklaajien unelma, upea koralliriutta.

10. Grand Haven, Michigan, USA

Asuntovaunut, kilometrien pituinen puujalkakäytävä sekä kaksi punaista majakkaa antavat paikalle mukavan vanhan ajan tunnelman. Täältä löydät niin kalastajia, veneilijöitä kuin vaeltajiakin; Rosy Moundilta kulkevat 300 metriä korkeat rappuset.

11. Lord Howe Island, Australia

Paikkaa on pidetty hyvänä salaisuutena Australiassa. Kahden tunnin lentomatka Sydneystä vie sinut tälle saarelle, jossa et moneen katulyhtyyn törmää, ja alueella yleisin kulkuväline on polkupyörä. Saari syntyi vulkaanisen purkauksen seurauksena 7 miljoonaa vuotta sitten ja on UNESCO:n maailmanperintökohde. Täällä sinulla on mahdollisuus nauttia maisemista ilmasta mereen saakka, sillä kohde tarjoaa upeita vuoria sekä koralliriuttalaguunin.

12. Pyla-sur-Mer, Ranska

Jos haluat hälyiseltä Cap Ferretiltä pois, suuntaa tälle 100-metriselle dyynille, joka on sekä vaeltajien että rantoja rakastavien suosikki. Täältä löytyy myös upeita ruokaelämyksiä.

13. Cayucos, Kalifornia, USA

300 kilometriä Los Angelesista sijaitsee tämä ihanan kehittymätön rantakohde. Kaupungista löytyy 1800-luvun rakennuksia, vintage-kauppoja ja laituri, joka yltää kolmesataa metriä merelle. Täällä pääset nauttimaan sekä neljän ruokalajin illallisia että rantaruokaa suoraan merestä.

14. Panglao Island, Philippiinit

Täällä voit asua ihanissa olkikattoisissa majoissa ja nukkua bambulla reunustetuilla sängyillä. Voit lähteä delfiini-safarille, nauttia upeista sukellusmahdollisuuksista tai lähteä auringonlaskun siivittämälle illalliselle autiolle saarelle.

15. Alagoas, Brasilia

Brasiliasta onkin vaikeampi löytää koskematonta hiekkarantaa, mutta Alagoas tarjoaa siihen mahdollisuuden. Täällä on ympäristöystävällisiä majoitusvaihtoehtoja, ja voit syödä suoraan laguunista poimittuja simpukoita.

Lähde: www.travelandleisure.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja