Mainos

MTV3:n Haapalan arvio: Heistä tulee ministereitä

Ministerisalkut on jo jaettu puolueiden välillä. MTV3:n politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala arvioi Kymmenen uutisissa, että uusista ministereistä muutaman voi jo nimetä pomminvarmasti.

– Pääministeri on Jyrki Katainen. Yhtä varma on työ- ja elinkeinoministeri Jyri Häkämies. Stubb on varma ulkomaankauppa- ja EU-ministeri. Muita kokoomusministereitä ovat varmaan kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen Turusta, ja Lenita Toivakka. Todennäköinen sosiaali- ja terveysministeri on Paula Risikko. Henna Virkkunen sopisi kuntaministeriksi.

Muiden puolueiden varmoja ministereitä ovat vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki kulttuuri- ja urheiluministerinä, liikenneministeri Merja Kyllönen, ympäristöministeri Ville Niinistö ja puolustusministeri Stefan Wallin.

Päivi Räsänen kristillisistä saa kovan paikan sisäministerinä. Oikeusministeriksi povataan RKP:n Anna-Maja Henrikssonia. Vihreiden kehitys- ja yhteistyöministeriksi voi päätyä joko Anni Sinnemäki tai Heidi Hautala.

Mitä tekee Urpilainen?

SDP:n ministerisalkut ovat suurin kysymysmerkki.

– Päivän kysymys on, mitä tekee Jutta Urpilainen. Se tiedetään huomenna.

Urpilaisella on kova poliittinen paine ottaa vastaan valtiovarainministerin salkku.

– Siitä tulee kova huuto, jos Urpilainen ei sitä ota, Haapala arvelee.

Muita ministerejä mahdollisesti ovat Erkki Tuomioja, Jouni Backman ja Eero Heinäluoma, jonka toisaalta odotetaan lähtevän puhemieheksi.

Haapalan mukaan yksi mahdollinen opetusministeri on Ilkka Kantola. Peruspalveluministeri voisi olla esimerkiksi Maria Guzenina-Richardsson.

– Puolueessa on niin paljon potentiaalisia ministerejä, että rannalle jääneitä loukkaantuneita on joka tapauksessa todella paljon, Haapala arvioi.

Katso Matti Maunun juttu ja Timo Haapalan analyysi (Kymmenen uutiset 17.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.