Mainos

MTV3:n asiakirjapyyntö takaisin Ylioppilastutkintolautakunnalle

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Ylioppilastutkintolautakunta kieltäytyi väärin perustein luovuttamasta MTV3:lle sähköisessä muodossa tietoja kevään 2002 ylioppilastutkinnoista.

Gaudeamus Igitur

Korkein hallinto-oikeus (KHO) hyväksyi äskettäin Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen, jonka mukaan Ylioppilastutkintolautakunnan tulee käsitellä MTV3:n asiakirjapyyntö toistamiseen.Ylioppilastutkintolautakunnan täytyy perustella uudelleen, minkä vuoksi se kieltäytyi luovuttamasta rekisteritietojaan sähköisessä muodossa.

MTV3 pyysi ylioppilastutkintolautakunnalta tietoja kevään 2002 ylioppilastutkinnoista sähköisessä muodossa. MTV:n tarkoituksena oli selvittää eri koulujen oppilaiden menestystä ylioppilaskokeissa. Lautakunta kieltäytyi tietojen antamisesta.

Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan tiedot ovat julkisia, mutta niitä ei voi luovuttaa sähköisessä muodossa. -Lautakunnan hallussa ei ole sellaista rekisteriä, joka sisältäisi pelkästään MTV3:n pyytämät yksilöidyt tiedot, lautakunta perusteli päätöstään.

Hallinto-oikeus ja sittemmin KHO eivät tyytyneet perusteluun vaan palauttivat asian uudelleen ylioppilastutkintolautakuntaan. Molemmat tuomioistuimet katsoivat, että lautakunnan tulee punnita asia julkisuuslain säännöksiä soveltaen. Nyt se ei ollut huomioinut niitä lainkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.